Et velstruktureret nordjysk hold med en stærk målmand afværgede et hårdt kæmpende SønderjyskE-hold

SønderjyskE-White Hawks 1-2 (0-1, 0-0, 1-0) 0-0, 0-1

Det lidt usædvanlige spilletidspunkt 18.00 skulle værterne fra SønderjyskE forsøge at vaske de seneste to fredagsblamager væk mod et af ligaens mest formstærke mandskaber fra White Hawks.

Hjemmeholdet var stadig uden en stribe spillere, mens også gæsterne måtte se bort fra et par velkendte navne.

Lad det være sagt med det samme. Det blev højintenst og tæt hele vejen, men det blev nordjyderne, der slutteligt tog sejren efter straffeslag i en kamp, hvor værterne trods blot et enkelt point over store dele af kampen efterlod et langt bedre indtryk end senest.

En frisk start fra hjemmeholdet med en hurtig afslutning fra Mike Little, men efter bare halvandet minut, var det i stedet gæsterne, der bragte sig i front.

Tæt under mål stod Lukas Andersen placeret og fik styret pucken mellem benene på Patrick Galbraith.

Modsat de seneste kampe, panikkede hjemmeholdet dog ikke denne gang. Man kørte på og lagde i flere omgange et godt pres i gæsternes zone.

Anton Öhman var tæt på med en styring og Martin Eskildsens trækskud udfordrede også Galansky. I modsatte ende var Lukas Andersen ofte en kilde til uro og var da også tæt på 2-0-scoringen.

O’Donnell i et skarpt gennembrud. Han blev holdt godt fast, men dommernes fløjte forblev tavs. Utilfredshed blandt hjemmepublikummet. Kort efter var der imidlertid lyd i fløjten. Steffen Frank i boksen.

Sønderjyderne spillede dog et glimrende boxplay. O’Donnell lagde pres højt i zonen og Galansky kørte et skridt ud fra sit felt og tog benene på canadieren. Til stor undren for spillere og publikum forblev fløjten tavs hos en ellers velplaceret hoveddommer. Derfor var det med pibekoncert, at dommerne blev fulgt fra isen, mens udeholdet kunne skøjte til pausete med en 1-0 føring i bagagen.

SønderjyskE kunne notere sig anden periodes første afslutning, men Mathias Borring manglede skarphed.

Gæsterne fik sat et par gode sekvenser op i hjemmeholdets zone, men Galbraith formindskede vinklen for Räsänen og klarede det ellers udmærkede forsøg. Utilfredsheden med aftenens stribende kvartet tog ikke af, da Anton Öhman røg til afkøling i to minutter.

Denne fik White Hawks sat spillet bedre op i fem mod fire, men værternes boks krigede og holdt Høgene fra fadet. Faktisk så meget at Steffen Frank fik Lukas Andersen til at begå en udvisning, men heller ikke sønderjyderne formåede at slå kapital af chancen.

SønderjyskE havde meget af spillet de sidste ti minutter af perioden, men det var nordjyderne der kom til de farligste chancer. Patrick Galbraith måtte vise sine evner frem.

Både Jesper Jensen og Oliver Anker var på spil, men Galbraith fik også god hjælp at Anton Öhman, der flot saboterede en to mod en med fem minutter til pausen. Hos hjemmeholdet mangler man fortsat en målscorertype, men Matt Foget og Shawn O’Donnell viste med flere gode forsøg, at målformen trods alt nærmer sig.

Stadig 0-1 efter fyrre minutters intens hockey.

SønderjyskE jagtede udligningen i tredje periode

Der blev kriget mere fra hjemmeholdet, men Galansky er brandvarm pt og gjorde arbejdet svært for sønderjyderne. Men små otte minutter inde i perioden kom forløsningen for værterne.

Oliver Gatz sendte pucken mod mål, hvor Mads Eller elegant styrede pucken forbi Galansky. Nu pressede SønderjyskE endnu mere på.

Bare minuttet senere endnu en styring. O’Donnells puck blev imidlertid lige akkurat styret på den for hjemmeholdet forkerte side af stolpen.

White Hawks tog time out og en udvisning til Oliver Gatz tog brodden af presset.

Udeholdet var sjældne gæster i offensiv zone. McNeill havde dog alligevel muligheden for at lukke matchen, men Galbraith stod også en solid kamp.

Pointdeling og overtid

Her var afgørelsen millimeter-tæt på, da Foget med et snedigt træk gled fri, men skiven tog underkanten af overlæggeren og sprang i spil.

Sekunder senere var det Räsänen, der ramte tværstangen i modsatte ende.

Hektisk overtid, hvor Galbraith også måtte springe rundt i målet og hvor William Boysen ligeledes havde afgørelsen på staven.

Ingen afgørelse og så stod den på straffeslag.

Her blev Galansky helten for gæsterne, da ingen af hjemmeholdets spillere formåede at sænke pucken.

Det gjorde den store back Räsänen til gengæld, og så kunne Høgene drage nordpå med to point.

Set over tres minutter havde ingen kunne indvende noget, hvis SønderjyskE var rendt med sejren, men de manglede i nøglesituationer marginalerne.

Dog var der klare lyspunkter og spillere som O’Donnell og Foget sprang i øjnene, mens Martin Eskildsen trods maveproblemer spillede sin vel nok bedste kamp i sæsonen.

Hos gæsterne var Räsänen og Lukas Andersen aldeles velspillende. Men kransekagefiguren var Galansky, der hvis han holder niveauet formentlig gør det svært for Mathias Seldrup at få ret meget spilletid.

Hårdt slag for Frederikshavn: Mads Larsen skal opereres og er ude i 4-6 måneder UGENS HOLD: Se hvem der er med blandt de seks udvalgte