Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Der spilles over to kampe i bronzeserien mellem Herlev Eagles og Esbjerg Energy. 

Kampene sendes ligeledes direkte på TV2 PLAY, hvor Henrik Bauch og Olaf Eller kommenterer i aften, mens Søren Kaster Poulsen er på plads i morgen i Esbjerg. 

Det bliver en match mellem Herlev Eagles, der ikke har vundet medalje siden sølvet i 1988 og kun har to medaljer i alt på cv'et og Esbjerg Energy, der så sent som i sidste sæson var i bronzekampe og der tabte til Odense Bulldogs.

Dengang var træner Jason Jaspers ikke alt for tilfreds med at skulle spille om bronze, men i denne sæson vil han og spillerne gerne afslutte med en medalje.

- Jeg kan konstatere, at vi skal spille bronzekampe. Man kan tale for og imod, at bronzekampene skal spilles, men tilbage står, at der er et sæt bronzemedaljer på spil og dem vil vi arbejde for at få med hjem til Esbjerg, selv om målet var et andet, siger han. 

- Skuffelsen over ikke at skulle spille om guldhjelme i finaleserien må vi lægge bag os. Men jeg vil gerne understrege, at jeg er stolt over den indsats, som holdet har ydet. Spillerne gav virkeligt alt de havde. De kæmpede for muligheden, så længe den var der og mere kan man ikke bede om, lyder det fra Jason Jaspers. 

Herlev Eagles kommer med friske ben, men havde også en alenlang skadesliste på defensivsiden i slutningen af serien mod Aalborg i semifinalen. Spørgsmålet er, hvor mange backer, Patric Wener har fået klar til de to bronzekampe. 

Der er ingen tvivl om, at motivationen er kæmpestor hos Herlev, hvor en bronzemedalje vil være historisk og give et endnu større boost end det hidtidige sæsonforløb, der har givet ishockey i forstaden store oplevelser. 

Eagles har naturligvis været anført af tjekkiske Lukas Horak i buret og den formidable førstekæde med Asperup, Jonsson og Lindqvist-Hansen. Men også "nyere danske navne" som Lasse Mortensen, Mikkel Bertelsen, Victor Cubars og Maksim Popovic med flere har lavet ravage hos modstandere i løbet af sæsonen. 

Det skal nok blive to gode bronzekampe. 

Det forventer vi: Herlev kommer masende med tryk på fra start i aften for at fange trætte Esbjerg-ben og begejstre publikum i Ørneborgen. Esbjerg-spillerne skal lige rulle i gang og finde sig selv efter skuffelsen i tirsdags. Starten bliver uhyre vigtigt og mentalt og motivationsmæssigt har Herlev en lille fordel i aften. 

Hold øje med: Kjær, Schultz og Grundtvig har været formidable for Esbjerg i semifinalen. Kan de holde kadencen? Hos Herlev kan en Lukas Horak i topform være en stærk faktor i den kalkule, der hedder bronzekamp.

Statistikken: Det kan han, fordi scoren rent faktisk tæller i forhold til "almindelig" playoffs. De to bronzekampe er de eneste i løbet af sæsonen, der kan ende uafgjort efter 60 minutter. Der spilles efter "Europa Cup"-regler. Det hold, der er bedst samlet set over to kampe, vinder. Hvis det er lige efter 60 minutter i Esbjerg lørdag eftermiddag, er der fem minutters forlænget spilletid og derefter straffeslag, hvis ikke der er fundet en afgørelse.

Historikken: Herlev er bedst i de indbyrdes kampe i grundspillet, men kun lige knapt. Begge hold har vundet to kampe i ordinær tid, to gange er det endt uafgjort efter 60 minutter. Begge gange har Herlev vundet i overtid/straffe. 

Skader/karantæner: Esbjerg sluttede serien mod Herning uden Travis Brown og Will Merchant, mens Herlev spillede den sidste kamp mod Aalborg i semifinalen uden en hel stribe af backer: Mikkel Skjellerup, Daniel Baastrup-Andersen, Jesper Alasaari og Philip Alftberg sad ude. Det samme gjorde Peter Lauritzen i angrebet. Spændende, hvem Herlev har fået klar i aften. 

 

 

 


Bjorkstrand: Specielt at møde Herning i finalen Rasmus Lyø forlænger med SønderjyskE