Fynboerne bevarer håbet om en plads i slutspillet og er i gang med en respektabel afslutning på grundspillet

SønderjyskE-Odense Bulldogs 1-4 (1-2,0-0,0-2) Odense Bulldogs fortsatte her i aften den glimrende form som holdet har vist i de seneste uger og bevarede med sejren i Vojens et smalt håb om at presse Rødovre i kampen om den sidste plads i slutspillet. Odense har nu seks point op til Rødovre på ottendepladsen og en dårligere indbyrdes - og dermed reelt syv point - med fem kampe tilbage, deraf en indbyrdes kamp i Rødovre Centrum Arena.

I aftenens kamp var der hos hjemmeholdet fra Vojens tale om en trup, hvor man nærmer sig to hele angrebskæder på skadeslisten. Ganske vist var der comeback til William Boysen, til gengæld var formstærke Cameron Brown føjet til skadeslisten, der i forvejen talte Rollin Carlson, Anders Biel, Daniel Nielsen, Steffen Frank, Daniel Galbraith og derudover var man fortsat uden nyerhvervelsen Matt Salhany.

Gæsterne fra Fyn derimod kunne råde over en stort set fuldtallig trup. Kamph var ganske vist ude med karantæne og Galansky var blevet hjemme på Fyn. Men med et par stærke kampe i rygsækken gik fynboerne trods bundplaceringen for en sjælden gangs skyld på isen i Frøs Arena som svage favoritter.

Odense-føring og voldsom tackling
Dale Mitchell sendte et tidligt skud afsted mod Nicolaj Henriksen, men sønderjyderne slog hurtigt tilbage, da William Boysen trykkede af, men stolpen stod i vejen. Efter små fem minutter spillede gæsterne sig fint igennem hjemmeholdets defensiv, men Mizzis forsøg fandt ikke vej til maskerne.

Det gjorde Oliver Ankers forsøg til gengæld, da udeholdet slog kontra. Mitchell udnyttede den hurtige omstilling til at spille Oliver Anker helt fri og han fintede Henriksen og lagde den sikkert ind, 1-0. Spillet var ganske afvekslende og kort efter var det foran Dichows mål, det brændte på.

Først havde han marginalerne på sin side ved Mathias Borings afslutning og efterfølgende hev han en god parade frem over for Mads Eller. Der var tænding på i nærkampene. Brendan Harms røg i boksen for en interference og straks var Rasmus Simonsen henne for at opsøge infighten, men dommerne var hurtige til at få parterne skilt. Trods en spiller i overtal, var det værterne, der kom på tavlen.

Mike Little spillede finurligt Martin Eskildsen fri ved hjælp af banden og Vojens-drengen kvitterede til 1-1, alene med Dichow. Glæden varede dog kort for hjemmeholdet. Hvad der lignede et ufarligt forsøg fra Martin Larsen fik Nicolaj Henriksen ikke afværget. Istedet hjalp han nærmest selv pucken i mål og gæsterne var atter i front.

Mod slutningen af perioden gik der svingdør i udvisningsboksen. Først en udvisning til SønderjyskE og dernæst to til Fynboerne. Det gav kortvarigt fem mod tre til sønderjyderne, uden det dog kastede scoringer af sig.

Bedst som sidste minut var rundet, satte Oliver Anker en alt for voldsom tackling til hovedet af Mads Eller. Eller sank sammen, og dommerne var hurtige til at få Oliver Anker sendt i boksen og kort efter videre ud i brusebadet.

Stærk fynsk boxplay
SønderjyskE startede derfor anden periode i overtal, men fandt aldrig nogen rytme, heller ikke da man fik endnu en periode i fem mod tre. Matt Prapavessis havde bedste forsøg, men det var tydeligt, at sønderjyderne manglede flere profiler i overtalsspillet, herunder også Mads Eller, der ikke vendte tilbage til holdet i anden periode.

Dale Mitchell fik en kæmpe chance midt for mål, men sendte gummiskiven på stolpen og brugte derefter en stor del af den resterende del af perioden på at råbe skældsord fra spillerboksen, rettet mod hjemmeholdet. Fynboerne spillede til grænsen med musklerne og af til også over.

Men det var ganske omkostningsfrit for dem, for sønderjydernes powerplay lod meget tilbage at ønske, også da Oliver True for anden gang denne aften måtte i skammekrogen.

Lukas Lundvald havde gæsternes sidste tilbud inden pausen, men Henriksen parerede i to omgange. I modsatte ende bød en velspillende Mathias Borring ind på en udligning, men Dichow vandt den duel. Dermed forblev stillingen 1-2 efter fyrre minutter ikke specielt velspillet hockey.

Tredje periode blev lidt af en ørkenvandring på is. Bulldogs skruede lidt ned for musklerne og fokuserede på at forsvare føringen, men SønderjyskE med de tilbageværende ressourcer forsøgte at mobilisere lidt kampgejst. Det var dog så som så, hvad man kom frem til, men en hurtig omstilling gav pote.

Brendan Harms havde sidste stav på pucken, men dommer Gregersen valgte at underkende scoringen, formentlig for en goalie interference. Gæsterne var sjældne gæster i hjemmeholdets zone de sidste tyve minutter. Bedste forsøg havde Oliver True. Med små fire minutter igen, pillede Brendan Harms smart pucken i offensiv zone og spillede Yannick Vedel fri.

Vedel ramte dog ikke helt niveau i aften, til gengæld ramte han tværstangen i denne situation. Tiden løb fra hjemmeholdet, og en satsning seks mod fem kastede to scoringer i tomt bur af sig til gæsterne.

Dermed en 4-1 sejr til Bulldogs, der fejrede sejren som havde de vundet mesterskabet. De fightede sejren hjem i en kamp hvor poleret hockey var en mangelvare i store perioder.

Hos udeholdet var keeper Dichow bedste mand, men også Lukas Lundvald leverede en indsats over gennemsnittet. Hjemmeholdet må snart være ved at få grå hår af skadessituationen på holdet.

Seks forwards ude med skader og dertil manglende spilletilladelse til Matt Salhany samt Daniel Galbraith skadet på backsiden. Det var mere, end man kunne kompensere for mod ligaens bundprop, der retfærdigvis sagt også fightede ihærdigt og viste stor vilje. Bedste mand hos sønderjyderne var Mathias Borring Hansen.

BILLEDER: SKARPE SKUD fra Esbjerg-Aalborg Smalt Herlev-hold fik en ordentlig lussing i Rungsted