Esbjerg har fået en spiller i VM-finalen hos Junior 18

Sent i aftes var det muligt at følge VM-semifinalen hos Junior18-spillerne direkte fra Frisco i Texas. 

Den stod på en semifinale mellem Canada og Sverige, hvor de blå-gule skulle forsøge at komme igen efter at Canada havde vundet hele 12-1 over svenskerne i puljespillet. 

Tog man de "danske briller" på, var det interessant at se spiller nummer 6 for Canada, som tidligere i denne sæson kunne opleves i isnende kolde skøjtehaller rundt omkring i Danmark. Chase Stillmann var nemlig en af de canadiske spillere, der havde været i Europa for at holde sig varm under den canadiske lockdown, der udsatte og aflyste juniorligaerne i "hockeyens moderland". 

I den danske Talentliga nåede Stillmann at notere sig for 16 point i 8 kampe, inden den danske juniorhockey også blev lukket ned, og Talentligaen er faktisk det eneste ligahockey, canadieren nåede at spille i indeværende sæson. 

I går var han så matchafgørende i VM-semifinalen for Canada. Svenskerne holdt sig inde i kampen i to perioder og spillede ganske godt med. Midt i kampen dukkede Stillmann op foran Canadas mål og satte 2-1-målet - og på den måde kan man med lidt god vilje konstatere, at Talentligaen og Esbjerg sænkede svenskerne.

I tredje periode trak det overlegne canadiske hold fra svenskerne og vandt med hele 8-1, anført af det 15-årige supertalent Connor Bedard, der endte med at score hattrick.

Finalen står mellem Canada og Rusland og vinder canadierne, der er storfavorit, kan Esbjerg-gutterne fra Talentliga-holdet altså bryste sig med at have spillet på hold med en verdensmester. Og det er da noget af en historie i en sæson, der ellers var har været præget af en del tristesse. 


Herning-sportschef: Det er op til Daniel K. Nielsen selv Jaspers fortrøstningsfuld forud for den kommende sæson