Der er altid ting, som kan justeres eller udvikles, og det bliver nu opgaven, siger Esbjerg-træneren

Den 40-årige canadier Jason Jaspers glæder sig til at fortsætte arbejdet i den kommende sæson hos Esbjerg Energy i den danske Metal Liga. Allerede nu er fokus rettet mod de kommende udfordringer, men erfaringerne fra det seneste år medtages selvfølgeligt i det kommende arbejde. 

Det fortæller Esbjerg Energy-træneren i et interview på klubbens hjemmeside. 

- Sidste sæson var et godt år. Jeg har ikke lagt skjul på, at jeg umiddelbart efter vores exit fra mesterskabskampen var skuffet, for jeg vil vinde og vi havde både mulighederne og holdet til at gå hele vejen, fortæller Jason Jaspers.

- Omvendt må vi ikke glemme, at omstændighederne var vanskelige, hvor bl.a. skader påvirkede vores muligheder. Samtidigt sikrede vi en bronzemedalje og blev nummer to ved Final 4-stævnet i Aalborg, så vi opfyldte vores mål.

Esbjerg Energy blev sendt ud af mesterskabskampen af Aalborg Pirates efter seks kampe.

- Når det er sagt, kan man altid forbedre tingene. Der er altid ting, som kan justeres eller udvikles, og det bliver nu opgaven. Jeg har tidligere sagt, at vi havde succes med den generelle justering af spillestilen, så den fortsætter vi med.

- Omvendt er der ekstra facetter som vi kan tilføre spillestilen. Jeg ønsker, at holdet udvikler en mere passiv eller defensiv spillestil, som kan benyttes, hvis vi eksempelvis skal forsvare en stor føring. Den glæder jeg mig til at arbejde med, fortsætter Energy-coachen.

Jason Jaspers kom til Esbjerg efter en lang karriere i tysk ishockey, hvor det blev til tretten år i den bedste tyske liga, DEL.

- Organisationen hos Esbjerg Energy har gjort et meget dygtigt stykke arbejde, og det er en af forudsætningerne for arbejdet i omklædningsrummet og på isen. Folkene omkring holdet er også dygtige. Og omgivelserne og faciliteterne her er unikke.

- Det betyder, at alle der har spillet i Esbjerg taler godt om byen og organisationen. Det giver gode muligheder for at hente nye spillere hertil. Det har derfor vist sig at være let, at hente nye spillere til klubben, for det er attraktivt at være her, fortsætter canadieren.

Lige nu arbejdes der med fysikken på holdet, så spillerne står stærkt til den kommende sæson. Normalt påbegyndes træningen på is omkring 1. august, hvor også de udenlandske spillere ankommer til byen.

- Det er selvfølgeligt det sjoveste at træne på is. Men livet som professionel stiller store krav til spillerne. Derfor bygger vi lige nu et fundament for det arbejde, som vi senere skal lave med skøjterne på, slutter Jason Jaspers.

 


CHASE STILLMAN og Canada sænkede Sverige - Talentligaen og Esbjerg i U18-VM-finale INGEN CANADIERE fortsætter i Blue Fox