Ærefuld afslutning af Pirates i Champions Hockey League

Aalborg Pirates leverede en fin afslutning på CHL-puljespillet, da det i aften lykkedes for de danske mestre at hive en enkelt pind med hjem fra Luleå hos de svenske vicemestre.

Det betød, at Aalborg faktisk blev nummer tre i puljen foran Sparta Prag, og det må siges at være en fin præstation i en meget vanskelig pulje. 

Nok var det ikke et Luleå-hold i absolut stærkeste opstilling, og arenaen kogte måske ikke over i Luleå, men alligevel var det endnu et flot udebaneresultat af Aalborg efter premieresejren mod Sparta Prag.

Pirates slutter puljen med fire point og bortset fra enkelte periode har de danske mestre i store træk "været med" i alle kampe. Således altså også i aften i Sverige. 

Begge mål i den ordinære spilletid blev sat tidligt ind.

Luleå bragte sig foran 1-0 allerede i det 3. minut, men Patrick Bjorkstrand fik udlignet fem minutter senere, da han brød flot igennem og satte en baghånd op i nettaget.

Resten af kampen var ganske tæt og jævnbyrdig, og Aalborg spillede helt lige op med hjemmeholdet i Norrbotten Arena, hvor knap 2200 tilskuere var mødt op.

Vi skulle helt frem til overtiden for at finde sejrsmålet i en forlængelse som Luleå dominerede. Det var Isac Hedqvist, der scorede det afgørende mål på en dag, hvor Thomas Lillie havde buret for Aalborg. Igen var Tobias Ladehoff stærk i offensiven og mest skydende (4 skud), mens Anders Koch og Oskar Drugge var de mest benyttede spillere.

Fire point til Aalborg i seks kampe og avancement til Luleå og finske Jukurit. Pirates altså som treer og Sparta Prag på fjerdepladsen. 


OPTAKT: SønderjyskE-Rungsted Seier Capital Herning sejrer i rodet kamp på Vestegnen