De danske mestre tillod to hurtige mål i Rouen og så brast drømmen om at gå videre i første omgang

Det ærgerlige er, at Rungsted tabte 1-5 i Rouen i aftes i en af to afgørende kampe om at komme videre i Champions Hockey League.

Det gode for de danske mestre er, at det stadig er muligt at komme videre til ottendedelsfinalen i den største europæiske klubturnering, hvis Rungsted på tirsdag vinder i ordinær tid over franskmændene.

Forhåbentlig afstedkommer det en fyldt Bitcoin Arena til en international kamp, for det er bestemt ikke umuligt for de danske mestre at vende bøtten og slå den franske traditionsklub.

Det beviste kampen i aftes, hvor Rouen-sejren nok var fortjent, men hvor det var et par ærgerlige danske fejl, der alvor tippede bøtten over til "dragerne" fra Rouen, der fik opbakning af næsten 3000 tilskuere.

Henrik Hetta udlignede for Rungsted i første periode, hvor Ville Kolppanen i Rungsted-målet stod glimrende. Det fortsatte han med i anden periode, hvor de danske gæster altså havde 1-1 næsten helt hen til pausen, inden Dylan Yeo fik lov at stå fri og umarkeret kort før de to hold skulle i omklædningsrummet. Han scorede og ikke nok med det:

Rouen satte også 3-1-målet inden pausen på en lynende hurtig omstilling, hvor Rungsted blev overvældet af franskmændenes både første- og andenbølge i kontrastøddet. Joris Bedin var målscoreren.

Kelsey Tessier afgjorde reelt kampen med sit 4-1-mål i powerplay kort inde i tredje periode og Ville Kolppanen måtte også lade sig passere en femte gang, inden bataljen var ovre.

Klagenfurt slog Donbass i puljens anden kamp og er videre med 13 point inden sidste spillerunde. Rouen ligger med 7 point, mens både Rungsted og HC Donbass står med 5 pinde. Det betyder, at Rungsted med en sejr over Rouen på hjemmebane vil rykke forbi franskmændene og være indbyrdes bedre end HC Donbass - uanset udfaldet i kampen mellem ukrainerne og Klagenfurt.

Håbet om at skrive historie lever endnu.

VETERANMATCH: Støtte og hæder fortsætter i de kommende dage CHL: Højdepunkter fra Rouen-Rungsted