Mestrene er videre på Europa-togtet - denne gang i Mikkeli

De danske mestre fra Aalborg Pirates leverede i fredags det måske største enkeltstående resultat i dansk klubhistorie, da det blev til 3-2-sejr ude over de tjekkiske vicemestre fra Sparta Prag.

Nordjyderne har - med to sejre over Frisk/Asker og Ringerike i bagagen - dermed vundet tre kampe på stribe over ganske stærk international modstand, og den bliver ikke mindre i dag.

Klokken 18 i aften gælder det udekamp mod Jukurit Mikkeli, der kvalificerede sig til CHL via en andenplads i grundspillet. Godt nok røg Jukurit ud i kvartfinalen, men andenpladsen i grundspillet var den absolut største triumf i klubbens historie. 

I den første kamp tabte finnerne med 2-5 mod Luleå, så Mikkeli er i den grad på jagt efter point i dag. Ellers er hjemmeholdet under tungt pres allerede.

Omvendt kan Aalborg med en sejr - og hvorfor ikke? - spille sig i en fordelagtig position før hjemmekampene mod netop Sparta Prag og Mikkeli. 

- Jeg er sindssygt stolt af gutterne. Det var virkelig imponerende, som de fik spillet kampen i Prag. Det er et storhold med et spillerbudget på over 50 millioner, som vi har besejret, så det er en kæmpe skalp, og det var ikke noget, vi lige havde forventet, sagde den skadede Mikkel Højbjerg til Nordjyske efter kampen i Prag. 

Tager Aalborg en skalp mere i aften?

Kampstart klokken 18 i Finland og ti minutter tidligere på TV2 PLAY. 


VIDEO: Rasmus Lyø efter SønderjyskE's sejr over Esbjerg Rødovre gjorde en fin figur mod Brynäs