SønderjyskE fik attraktive modstandere, Rungsted har gode chancer for avancement

Så blev der omsider trukket lod til Champions Hockey League og på hver sin måde fik SønderjyskE og Rungsted attraktive modstandere. De to danske mandskaber blev trukket i hver "sin del" af turneringen, og det var forhånd til at forudse, at SønderjyskE ville få en sportsligt vanskeligere vej end de danske mestre.

Den kabale gik op, men til gengæld slap SønderjyskE for lange ture over mod øst, og fik tre meget spændende modstandere serveret. 

De schweiziske mestre fra EV Zug - i øvrigt Rungsteds "venskabsklub" - har altid været et stærkt kort på den europæiske scene og har tidligere vundet et par kampe mod Esbjerg tilbage i 2017. 

I den seneste udgave af Champions Hockey League, der blev færdigspillet, tabte EV Zug i ottendedelsfinalen til de senere finalister fra Red Bull München, som ligeledes er med i SønderjyskE's pulje. 

Det sidste hold er Rögle BK fra Ängelholm, der netop har afsluttet en historisk god sæson, hvor det endte med et finalenederlag mod Växjö Lakers. Rögle er de seneste år blevet stærkere og stærkere og fremstår lige nu som en af Sveriges mest veldrevne klubber.

Fine muligheder for udebaneture for SønderjyskE's mange fans, og det samme gælder i øvrigt for Rungsted, der skal møde en af de stærke landsmænd, eftersom Sebastian Dahms klub Klagenfurter AC, der netop har vundet den centraleuropæiske IceHL og er Østrigs bedste hold.

De franske mestre fra Rouen er det andet mandskab i Rungsteds pulje, og endelig skal de danske mestre møde en "ubekendt" i form af ukrainske Donbass Donetsk, der spiller på hjemmebane i Kiev.

Umiddelbart må Rungsted - hvis holdet finder styrken fra den netop afsluttede sæson - være i spil som "næstfavorit" efter Klagenfurt. Den danske liga er i undertegnedes vurdering mindst på linje med Rouen, mens en top to-placering vil kræve to sejre over Donetsk, selv om det ikke bliver nemt mod et hold, der i den forgangne sæsons udgave havde et par håndfulde russiske spillere på holdet.

Her er puljerne til Champions Hockey League 2021/22:

 


Russisk forward til Herlev: Lapenkov kommer til Danmark med 543 KHL-kampe på cv'et Christoffer Frænell rykker fra Rødovre til Herlev