Herlev Eagles har tegnet kontrakt for næste sæson med den russiske forward Yevgeni Lapenkov, der bliver et særdeles spændende navn i den kommende Metal Liga-sæson. 

Yevgeni Lapenkov har spillet hele sin karriere i Rusland og de seneste 12 sæsoner i KHL hvor det er blevet til 259 point i 543 kampe. Han har spillet i del klubber i KHL, men har spillet flest kampe for Neftekhimik, der kommer fra byen Nizhnekamsk. Her nåede han 146 kampe. Seneste stærke sæson var i 2017/18, hvor Lapenkov lavede godt et halvt point i snit for HC Sochi.

Siden har han spillet for Traktor Chelyabinsk og Severstal Cherepovets (19/20-sæsonen) og var uden klub - ifølge Eliteprospects - i sidste sæson. Ikke desto mindre er Lapenkov på 36 år et ganske spændende navn.  

- I Herlev Eagles skal Yevgeni bidrage med point, men også med rutine og fysik. 100 kg fordelt på 192cm og masser af kampe i den fysisk hårde russiske liga borger for dette. Det er enormt spændende at vi har kunnet tiltrække en spiller med Yevgenis CV og vi ser frem til at præsentere ham for fans og sponsorer, skriver Herlev.

- Han glæder sig omvendt til at opleve et nyt land og en ny liga og er meget tændt på opgaven. Vi fortsætter med at sammensætte et hold med mange nationaliteter frem mod næste sæson. Aftalen med Yevgeni betyder at vi på vores 2021/22 hold vil have nordiske spillere, nordamerikanske spillere samt en tjekke og en russer. Hockeykulturen er forskellig i de store hockeynationer, men kan vi suge det bedste ud af de forskellige kulturer og smelte det sammen, får vi det stærkest mulige hold. Det er det vi tror på, lyder det fra Herlev Eagles. 

Yevgeni Lapenkov kommer til Herlev omkring 1. august.


HERNING BLUEFOX møder Todd Bjorkstrand i spændende testkamp CHL: KANONPULJER på hver sin måde til SønderjyskE og Rungsted