De danske mestre slog HC Donbass for anden gang i puljen

Hampus Gustafsson blev helten for Rungsted i aftes i Champions Hockey League, da han kort inde i overtiden flækkede pucken op i nettaget til 4-3 og dermed afgjorde hjemmekampen mod HC Donbass fra Ukraine.

Målet var vigtigt. Yderst vigtigt.

Det betyder, at Rungsted Seier Capital nu selv kan afgøre sin skæbne i turneringen via sejre over fransk Rouen i de sidste to kampe. Mindre kan også gøre det, alt efter hvordan HC Donbass klarer sig i dobbeltopgøret mod Klagenfurt, der lige mangler et par point for at være helt sikre på at gå videre.

I går var Rungsted på stikkerne mod de ukrainske gæster fra start. Både offensivt, men også nede bagved, hvor Grubak havde fået chancen i en sygdomsramt Ville Kolppanens fravær. Det gav i øvrigt et "mini-comeback" til gode, gamle Christian Larsen, der nu også kan notere en kamp som reserve i CHL på sit cv.

Frederik Bjerrum var på plads allerede efter 56 sekunder, da Nikolaj Rosenthal leverede en meget flot "maskeret" assist til den farlige angriber, der flot kvitterede med 1-0-scoringen. 

Andre Pison, der har været ganske målfarlig i denne sæson, scorede 2-0-målet med en ordentlig hammer i powerplay, men gæsternes Medvedev fik reduceret før pausen. 

Kort inde i tredje sendte Daly Rungsted på sejrskurs igen med et slagskud fra meget kort afstand, men stor cadeau til HC Donbass-spillerne for ikke at give op. To mål, 3-3 og overtid, hvor det altså var Gustafsson, der satte udligningen. 

Fem point og en andenplads i puljen til Rungsted, der havde 1003 tilskuere i ryggen i aftes i Bitcoin. Nu gælder det Metal Ligaen inden de to kampe mod Rouen, der spilles 6. oktober i Frankrig og 12. oktober i Bitcoin Arena. 

 


OPTAKT: Herlev Eagles-Aalborg Pirates CHL: Rungsted i europæisk skæbnekamp mod ukrainske gæster