Thomas Lillie stod en fin kamp i Hämeenlinna

De finske mestre mod de danske mestre.

Det lyder umiddelbart som en enkel affære, og der er også et par danske hold, der har fået gevaldige lussinger af finnerne i Champions Hockey Leagues levetid.

I dag var Rungsted Seier Capital på besøg i Hämeenlinna godt halvanden times kørsel fra den finske hovedstad Helsinki, og det slap nordsjællænderne glimrende fra. Hämeenlinna endte med at vinde 2-0 mod et Rungsted-hold, der gennem hele kampen agerede ganske solidt, men dog også så en stærk Thomas Lillie leverede glimrende redninger, der holdt hjemmeholdets score nede.

Finnerne bragte sig foran 1-0 godt et kvarter inde i første periode, hvor Lillie var helt chanceløs. Miska Ronkainen kom op langs kanten og flækkede pucken over i modsatte hjørne, fuldstændig utageligt for Rungsted-målmanden.

Rungsted spillede en ganske ligeværdig anden periode, men missede udligningen trods fornuftige muligheder. Mario Lucia tog en udvisning i slutningen af perioden, og det benyttede Henri Kanninen til 2-0-scoringen.

Det blev også slutresultatet. Rungsted har mulighed for en hurtig revanche på tirsdag, når de to hold mødes igen. Hverken de danske eller finske mestre har mulighed for at avancere til næste runde.

Shane Hanna og Willie Raskob noterede sig for mest istid for Rungsted blandt backerne, mens Rosenthal og Lucia var mest på isen blandt angriberne. Gustav Green og Mattias Persson var fraværende for de danske gæster, der tabte skudstatistikken 24-28.

Galansky holdt nullet for tredje gang i sæsonen - Frederikshavn tog vigtig sejr TV2 Sport sender Rungsteds CHL-kamp i aften