Sejr over Rouen i ordinær tid og Rungsted er det første danske hold, der er videre i Champions Hockey League

Det har næsten ligget i luften siden puljens første runder: Rungsteds sidste kamp i Champions Hockey League-puljen på hjemmebane mod Rouen ville blive et afgørende slag om at komme videre i Europa.

Sådan er det før kampen klokken 20:30 i Bitcoin Arena, hvor borgerne i Rungsted og omegn forhåbentlig glemmer alt om landskamp i fjernsynet og tager i hallen for at støtte hjemmeholdet. 

Rungsted kan nemlig skrive historie og blive det første danske hold, der nogensinde kommer videre i den prestigefyldte europæiske turnering.

Det vil i givet fald betyde en ottendedelsfinale mod en særdeles attraktiv modstander, og hvem ved, om et Rungsted-hold ved fuld skrue kan drille en af gruppevinderne over to kampe?

Så langt, så godt. Ingen kamp uden modstander, og Rouen kommer altså til Rungsted med et hold fyldt med kvalitet, som vi så i den omvendte kamp som franskmændene vandt med 5-1. Det er kvalitetsimports som Kelsey Tessier og Dylan Yeo, der fører an på et hold, der også har franskmænd af højeste kaliber med i truppen.

I aften mangler Rouen dog den franske landsholdsback Florian Chakiachivili, der er skadet, men ellers skulle aftenens gæster være i stærkeste opstilling.

Rungsted skal levere bedre end i weekenden (2-3) mod Frederikshavn, hvis Rouen skal besejres, men lige bortset fra netop den omvendte kamp mod Rouen, har de danske mestre været med helt til slutningen af kampene i CHL-puljen, og det kan også sagtens ende med en gyser i aften.

Rungsted Seier Capital TV har op til kampen leveret en målkavalkade med Mattias Persson, og der er ingen tvivl om, at lige netop svenskeren i topform kan være den "dåseåbner", der kan sende Rungsted videre.

Hampus Gustafsson scorede to gange mod Frederikshavn, og kan også blive en anden hovedperson. 

Kampstart 20:15 på TV2 SPORTX OG TV2 PLAY


Tæt fight i Vendsyssel endte med høge-sejr efter comeback OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy