Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

En virkelig vigtig match udspiller sig i Frederikshavn i aften, hvor Esbjerg Energy kommer på besøg. 

Måske er vi ude i, at hjemmeholdet med tre point kan være meget tæt på en plads i Metal Final4, mens gæsterne fra Esbjerg omvendt kan være hægtet helt af, hvis det bliver til en aften uden point.

Så der er næppe tvivl om, at vi kan komme helt op i slutspilsagtige højder, når det gælder mængden af intensitet i aften i Nordjyske Bank Arena. 

Frederikshavn er i kæmpe form for øjeblikket og har vundet seks ud af de seneste syv kampe. De fleste med smal margin, men den nordjyske defensiv holder altså vand og med Galansky og senest Seldrup i topform, er det meget vanskeligt at score mod White Hawks for øjeblikket. Og et eller to mål imod pr. kamp giver altså gode muligheder for at vinde ishockeykampe.

Man tør næsten ikke tænke, hvor stærke Frederikshavn bliver nede bagved, når Niklas Pavel og Mads Larsen tillægges et i forvejen stærkt forsvar.

Men alt det er fremtidshistorie. I aften gælder det et Esbjerg-hold, der står med nøjagtig modsatte problemer i forhold til White Hawks. 

Målene vælter ganske enkelt ind hos Esbjerg, og der er næppe tvivl om, at det er førsteprioriteten at sætte en prop i defensiven hos Energy i aften. 

Det forventer vi: Derfor får vi formentlig også et mere afventende Esbjerg-hold end normalt at se i aften, og det kan sagtens blive en kamp, der først åbner sig op i sidste halvdel, hvor Esbjerg SKAL op for at jagte sejren. Metal Final4 er et attraktivt mål for begge mandskaber.

Hold øje med: Spændende målmandsduel, hvor Thomas Lillie skal op mod enten Seldrup eller Galansky, der begge har vist storform på det seneste. Det kan blive afgørende i en tæt kamp.

Skader/karantæner: Frederikshavn stadig Bertelsen, Bumagin og Mads Larsen og Christian Mieritz, mens Niklas Pavel sidder ude for tredje kamp på stribe og afsoner sin sidste karantænedag. Nikolaj Krag-Christensen var heller ikke med i Rungsted. Esbjerg spillede med stort set fuldt hold i kampen mod SønderjyskE fredag aften.

Statistikken: Netop forskellen på de to holds forsvar er slående. Frederikshavn har lukket under to mål ind pr. kamp, mens Esbjerg har lukket fire mål ind pr. kamp.

De indbyrdes kampe: Den første kamp mellem de to mandskaber i sæsonen var svært underholdende og endte med en 5-4-sejr til Frederikshavn, der førte 4-1 inde i tredje periode, inden Esbjerg fik udlignet. Frederikshavn vandt i overtid efter en omdiskuteret udvisning til David Madsen. 


CHL: RUNGSTEDS STORE KAMP - kan sikre sig videre deltagelse i Europa CAM BROWN har skrevet under med SønderjyskE