Udvisning til Shawn O'Donnell kostede dyrt i slutfasen

SønderjyskE havde opbakning af et godt kontingent af fans, der havde taget turen til Sydsverige og Ângelholm, hvor Rögle tog imod i aftes til den sidste kamp i sønderjydernes CHL-pulje.

Og de danske forsvarende Continental Cup levede i 45 minutter op til fansenes forventninger i det, der endte med at blive en mærkelig kamp mod det stærke svenske mandskab, der løb på isen med en god del reserver inde i form af talentfulde juniorspillere.

Rögle var videre inden kampen, og helt naturligt gav det muligheder for et SønderjyskE-hold, der for en god uges tid siden havde presset svenskerne i stærkeste opstilling i en jævnbyrdig affære i Vojens.

0-0 efter første periode og en stille og rolig anden periode, hvor Rögle kom foran 2-0, inden Shawn O'Donnell fik reduceret på et stærkt placeret skud ved roden af stolpen og dermed sendte SønderjyskE tilbage i kampen.

I tredje periode eksploderede kampen. Inden for et halvt minut kom sønderjyderne foran 3-2. Mads Eller styrede en puck i nettet inde foran mål, og Martin Eskildsen var vaks ved havelågen på en retur, der lå foran mål.

De sønderjyske fans vejrede de første point i CHL-puljen, men de drømme brast da William Strömgren udlignede til 3-3 efter 49 minutter. Kort efter udligningen leverede Shawn O'Donnell ugens dumhed, da han fik en fem minutters-udvisning for en slewfoot midt på banen og langt væk fra spillet.

Fem minutters-udvisning fik SønderjyskE til at bryde sammen. Målene væltede ind bag Patrick Galbraith, der ikke fik den mindste hjælp af sin boks og opdækning, der svigtede ham totalt.

Rögles spillere havde en af de aftener, hvor ALT pludselig sad, og svenskerne gik fra 3-3 til 7-3 på O'Donnells udvisning. 8-3-målet kom i fem mod fem ved Linus Sjödin lige efter udvisningen var udløbet.

Ærgerlig afslutning for SønderjyskE, for det lignede en ærefuld afslutning indtil blot et kvarter før tid. Forventet placering som nummer fire i puljen for Simionis mandskab, der med 41 mål imod i seks kampe ender som det suverænt dårligste hold i gruppespillet i CHL.

Nok var det en svær pulje og sønderjyderne var plaget af skader, men næsten syv mål i snit imod er mere end lige i overkanten.

Galbraith: Det negative overskyggede det positive CHL: SønderjyskE på barsk opgave i Sverige