Reglen genindføres fra i aften - 75 sekunders break efter hver scoring

Metal Ligaen (Ligaforeningen) besluttede på sit sidste møde i sæsonen 2022-2023 at fjerne muligheden for at holdene kunne “challenge” situationer på isen i forbindelse med målscoring, men denne mulighed er nu tilbage – til stor glæde for både trænere og dommere.

Årsagen til fjernelsen var manglende kameraer i et par Metal Liga arenaer samt den relativt lange forsinkelse på video-signalet i review-systemet. Muligheden for at kalde challenges har dog været savnet af trænerne i den første tredjedel af sæsonen og derfor var emnet til diskussion på Metal Ligaens operations møde den 7. november.
De manglende kameraer har klubberne forpligtet sig til at installere hurtigst muligt og samtidigt har Metal Ligaen indført danske særregler på Coaches Challenge proceduren, men ikke på de situationer, det International Ishockey Forbund tillader trænerne at ”challenge”.

Derfor gælder følgende danske Metal Liga særregler for Coaches Challenges:

• Challenge tiden efter målscoring (goal break) bliver fremover 75 sekunder for at kompensere for den forsinkelse, der opleves på video-feedet i systemet
• Hvert hold tildeles én ”gratis” challenge per kamp:

o o o

Så længe et hold ”challenger” en situation på isen og får medhold i denne, så beholder de den ”gratis” challenge som gør, at de ikke idømmes straf, hvis deres ”challenge” ikke får medhold.

Når den ”gratis” challenge er brugt (dvs.de har taget en challenge og ikke fået med hold i den) så vil alle efterfølgende challenges medføre straf, hvis holdet ikke får medhold i deres challenge

Kort fortalt:første gang man ikke får medhold i en challenge, så straffes holdet ikke, men alle efterfølgende challenges uden medhold vil blive straffet efter IIHFs gældende regler for Coaches Challenges.

Coaches Challenges og de danske procedure-særregler indføres fra mandag den 13. november 2023.


Appen til Metalligaen.tv er klar i App Store! OSKAR DRUGGE skifter til SønderjyskE