Ungarske Ferencvaros var suveræne i kvartfinalepuljen

Når Herning Blue Fox i dagene 17.-19. november skal spille semifinalerunde i Continental Cup i Cortina d'Ampezzo bliver det også med ungarsk modstand.

I forvejen var det slået fast, at midtjyderne møder hjemmeholdet og polske GKS Katowice, og her i weekenden blev den sidste modstander så fundet. I kvartfinalepuljen i Beograd i Serbien var Ferencvaros ganske suveræne i kampene mod Crvena Zvezda (Røde Stjerne) fra Beograd, Kaunas HC fra Litauen og Sokil Kyiv fra Ukraine.

Ungarerne vandt 5-0 over Kaunas City, 10-0 over Crvena Zvezda og 6-1 over Sokil Kyiv. Altså 21-1 og maksimumpoint efter tre kampe, ingen problemer der for Ferencvaros, der har en multinational trup med både ungarer, nordamerikaner, finner og tjekker og bestemt ikke er et hold, der skal undervurderes. 

Den hidtil eneste gang, Budapest-klubben har mødt et dansk hold i Europa var i 2019/20, hvor det blev til et 1-3-nederlag i Vojens mod SønderjyskE i semifinalerunden. Det var den sæson, SønderjyskE endte med at vinde hele turneringen, så måske er mødet med Ferencvaros et godt tegn for Herning.  

I den anden semifinalerunde ligner det et avancement for lettiske Zemgale, der skal rystes i den sidste halve time af kampen mod Celje fra Slovenien, hvis noget skal rykkes ved det faktum.

I givet fald bliver semifinalepuljerne således:

I Grenoble, Frankrig spiller hjemmeholdet mod Zemgale, Nomad Astana fra Kasakhstan og Cardiff Devils fra Storbritannien.

I Cortina d'Ampezzo har Cortina altså besøg af Herning Blue Fox, Ferencvaros og GKS Katowice.

De to bedste hold fra hver pulje går videre til Super Final. Det er endnu ikke afgjort, hvor den spilles. 

 


RETRO: ”Jeg skulle tage flyet til Vancouver om tre timer” Frederikshavn-ledelsen freder træneren