Edmonton Oilers-manden ender formentlig i AHL, når ligaerne i Nordamerika går i gang

Der er ingen tvivl om, at Adam Cracknell, når han får sine papirer i orden, bliver en velkommen og spændende spiller i Esbjerg Energy. 35-årige Cracknell har en erfaring som ikke særlig mange andre spillere i Metal Ligaen, og han har altså som skrevet tidligere hele 210 kampe i NHL på sin kappe.

Hans bedste sæson i NHL-regi var i 2016/17, hvor han tilbragte hele sæsonen i Dallas Stars og spillede 69 kampe. Det gav afkast i form af 16 point, og det er faktisk ikke helt tosset for en spiller, der aldrig har været en kæmpe pointjæger.

Cracknell har siden han begyndte som seniorspiller, været i hele 18 klubber. 

Omaha Ak-Sar-Ben Knights, Las Vegas Wranglers, Quad City Flames, Peoria Rivermen, St. Louis Blues, Chicago Wolves, Columbus Blue Jackets, Springfield Falcons, Vancouver Canucks, Edmonton Oilers, Dallas Stars, New York Rangers, Hartford Wolf Pack, Laval Rocket, Toronto Marlies, San Diego Gulls, Anaheim Ducks og Kunlun Red Star. Sidstnævnte var første gang, han optrådte udenfor den "nordamerikanske sfære".

Det er ganske interessant, at Adam Cracknell i sine yngre dage kæmpede med Lars Eller om at komme op til St. Louis Blues. 

Cracknell og Eller spillede i 2009/10-sæsonen, Ellers eneste hele i AHL, sammen hos Peoria Rivermen, og her lavede Lars Eller 57 point, mens Adam Cracknell - fire år ældre end Eller - stod for 38 point. Siden har Adam Cracknell været "indbegrebet af en journeyman", som hjemmesiden Pro Hockey Rumours kalder ham. 

Til gengæld har Cracknell - trods de mange klubskifter - altid stået for en positiv attitude, hvor end han er kommet frem.

- Der er så mange måder at tænke positivt på. Jeg læser mange bøger om emnet og gennem min karriere har jeg altid haft gode træner, som forstod mig og var gode til at kommunikere, hvordan jeg passede ind. Når du kommer ind i et nyt omklædningsrum, hjælper det også, at du kender hockeykulturen. Du kommer til at kende mange gode mennesker, der hurtigt kan hjælpe dig i gang, har Adam Cracknell sagt i et interview med NHLPA.com. 

- Samtidig har jeg haft en helgen af en hustru, der har været så forstående, hver gang, jeg har skiftet klub. Det har ikke været nemt for hende. Det er hårdere at skifte klub, når din familie er involveret, og der er meget, der er i gang i kulissen, når der skal skiftes klub. 

I sidste sæson havde Cracknell altså centrum i Kina. Nu gælder det Esbjerg. Fra den ene ende af verden til den anden. 

 


RETRO: ”Tænk, hvis man får chancen på landsholdet en dag” VIDEO: Højdepunkterne fra Esbjerg-Frederikshavn