Festaften for Herlev i Spar Nord Arena - Ørnene nærmer sig nu for alvor en historisk semifinale

Herlev Eagles-Odense Bulldogs 6-3 (1-2,3-0,2-1)

Ørnene flyver højt i disse dage.

Et effektivt hjemmehold fik i aften Spar Nord Arena til at koge, og nu har Herlev altså to en halv matchbold i serien mod Odense, der til gengæld er helt på hælene og ikke finder intensiteten fra tidligere på sæsonen.

Til gengæld spiller Herlev afklaret, flot og taktisk stærkt indstillet lige nu og gør det i den grad vanskeligt for favoritterne i serien, som Eagles nu fører 3-1. Skæbnekamp søndag for Odense.

Herlev fik en drømmestart på kampen i aften.

En tidlig powerplay-mulighed blev mestret lynende hurtigt. Joseph Jonsson efterlyste efter den sidste kamp en mere konsekvent
powerplay, og det sørgede han selv for.

Han fik alt for megen plads mod en passiv gæste-boksplay og satte et fladt skud ind til 1-0.

Lekkas var prisgivet af sit forsvar.

Der var ganske mange udvisninger i første periode. Flere af dem var af den unødvendige slags. Noah Samsøe tog en af dem i offensiv zone, og så var det Odenses tur til konsekvent powerplay.

Lige da Samsøes udvisning var udløbet, tog Jesper Thörnberg chancen og med et præcist skud satte han pucken over i fjerneste hjørne, som han gjorde det så tit, da han i sin tid spillede for Herlev.

Odense "lignede sig selv" i store dele af første periode. Masser af fysik og bid ved banderne og pres på Herlev.

Fynboerne var uden den normale andencenter Westin Michaud, men spillede med stor koncentration og havde endda også et stolpeskud ved Skvorcovs.

Radim Piroutek var manden bag kampens tredje scoring i powerplay, da Joseph Jonsson sad udvist i periodens slutfase.

Odense til pause med 2-1-føring, og fynboerne fortsatte med stenhårdt pres på Herlev-målet i begyndelsen af anden periode.

Det lignede mere fynsk, hvis der skulle scores en fjerde gang, men pludselig slog Herlev kontra.

Anton Johansson lagde pucken tilbage til Victor Cubars, der smadrede pucken op i fjerneste hjørne.

Cubars spillede en hovedrolle i en anden periode, hvor det var hidsigt mellem de to holds aktører.

Hele tiden var der gnist i nærkampene og spillerne var helt oppe i hovederne på hinanden med konstante appeller for udvisninger.

Midt i det hele fandt Luis Blak Olsen og Victor Cubars en løs puck foran Lekkas. Cubars svirpede pucken op i samme hjørne som tidligere og Herlev var foran 3-2.

Fynboerne havde meget puck i de første to perioder, men det kneb med farligheden i afslutningerne.

Til gengæld var hjemmeholdet giftigt foran Lekkas. En formidabelt spillende Matthias Asperup fandt Anton Johansson, der passede ind over til en fri Maksim Popovic, der lagde den under Odense-målmanden med tre minutter igen af perioden. 4-2 efter 40 minutter. Sikke en vending af Herlev.

Nøjagtig som i onsdags lurede vendingerne i kampen konstant. Det var Odenses tur i begyndelsen af tredje periode, da Igor Merezhko brød ind over blå linje og fandt Skvorcovs, der udnyttede den lettisk-ukrainske forbindelse med en velplaceret skud.

For en enkelt gangs skyld var Horak chanceløs.

Men blot to minutter senere dummede Brien Diffley sig, da han tabte pucken på egen blå linje efter en omgang "fummel".

Mikkel Bertelsen kom af sted og fik passet på tværs til Joseph Jonsson, der skød "gennem" Stefanos Lekkas, der burde have lukket af. 5-3 til Herlev efter 47 minutter og opad bakke for Odense.

Fynboerne fik aldrig helt lagt presset i slutfasen, hvor Herlev var i fuld kontrol.

Ganske symbolsk var det aftenens to bedste folk, der fik lov at afgøre i tomt bur. Matthias Asperup serverede uselvisk pucken til Victor Cubars, der dermed kunne fuldende sit hattrick.

Hockeyfest i Frederikshavn, White Hawks udligner til 2-2 i serien Aalborg-direktør dybt skuffet over hadbeskeder på SoMe