Hockeyfeberren er tilbage i Frederikshavn, efter aftenens flotte sejr over Herning. Midtjyderne mistede hovedet mod slutningen af kampen, og fik en badebillet og fem to minutters udvisninger i de sidste fem minutter.

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 4-1 (1-0,1-0,2-1)

Det var fuldt fortjent at Frederikshavn White Hawks udlignede til 2-2 I serien, da de her til aften igen leverede en pragtpræstation. Holdet var bedst i det meste af kampen, og har for alvor lagt pres på favoritterne fra Herning.

Der var smæk for skillingerne fra begyndelsen af kampen. Tydeligt at vi nu er i kamp fire, og at en sejr for begge hold var vigtig i aften.

Herning begyndte med et hidsigt pres, og høgene blev sendt i defensiven med det samme. Mathias From havde også en giftig afslutning, inden hjemmeholdet fik erobret pucken.

Herfra gik det slag i slag i begge ender, og der var saft og kraft i tacklingerne, akkurat som det skal være i et slutspil. White Hawks fik sendt nogle skud mod mål, og publikum i begge lejre nød godt af fredag og fadøl, og leverede en stemning som sjældent set i Nordjyske Bank Arena.

Den stemning kom helt op at ringe efter godt fire minutter. Taget var nær lettet i arenaen, da Suistio hamrede pucken mod mål. Carruth tabte den mellem benene, og så var Jonas Jakobsen klar til at sende skiven de sidste centimeter over stregen.

Det kogte, og enhver nærkamp blev enten hyldet eller buhet af blandt tilskuerne. Spillerne nød at være på isen i den fede kulisse.

Den elegante finske back Suistio måtte ty til en udvisning knap midtvejs i perioden, og så pressede Herning igen på mod Galansky buret. Men ind kom pucken ikke, og de sådan helt farlige chancer opstod heller ikke.

Det bølgede herefter fint frem og tilbage, og mod slutningen af perioden var From igen på spil. Han kom først på en tværpasning, men pucken strøg lige forbi mål.

Da perioden var fløjtet af var selvsamme From hidsig over for hoveddommerne, og måtte af den ene linjedommer holdes tilbage. Ingen udvisning til midtjydernes Frederikshavner i den forbindelse.

Anden periode var om muligt mere intens end første. Sikke det bragede løs på isen, og man kan kun gentage sig selv fra de første tyve minutter.

From og Ballhorn var flere gange farlige for Blue Fox, men det var som om Galansky havde en af de aftener, hvor han havde bestemt sig for at butikken var lukket. Defensivt stod White Hawks fremragende, og gjorde det svært for Herning. Når de stod klar til at afslutte, så blev de hele tiden forstyrret.

Gæsterne var også for mange spillere på isen, hvilket kostede en udvisning. Det har Frederikshavn mod slutningen af grundspillet, og her i slutspillet haft god held af, og i aften var ingen undtagelse.

Christopher Frederiksen med en afslutning, og igen var der usikkerhed at spore hos Carruth. Han kunne ikke holde pucken, og så kunne Daniel Trkulja og Thomas Søndergaard i fællesskab rage pucken ind over stregen. Sidstnævnte blev i første omgang noteret scoringen, og publikum var ligeglad, for de havde en fest.

Fest kan man ikke just sige Mathias Bau og Mads Iversen havde. I hvert fald ikke med hinanden. De går til stålet, og kampene i kampen har de masser af. Bau fik provokeret Iversen til at tage en udvisning, og så haglede der ellers alverdens ukvemsord ned mod dommertrioen. Publikum ville gerne havde haft Bau med i udvisningsboksen, men det fik de ikke.

Derfor powerplay til gæsterne, men heller ikke her fik de produceret alverdens med chancer. Høgene slås forbilledligt for det i boxplay, og holdt ud endnu en gang. Derfor 2-0 til Frederikshavn efter 40 minutter.

Efter godt to minutter i tredje periode kom unge Mads Klyvø afsted i en kontra. Han blev frarøvet målchancen, og der blev korrekt dømt straffeslag til det unge stjernefrø. White Hawks topscorer Christopher Frederiksen misbrugte dog muligheden, men høgene fortsatte i powerplay, da der var begået to Herning-forseelser.

Her var der hurtig afregning, da Aleksi Halme bragte hjemmeholdet foran 3-0. Endelig fik finnen held af anstrengelserne, efter et par store misbrugte chancer i de tidligere kvartfinalekampe.

Frederikshavn på den anden ende, efter et grundspil der på mange måder har været svært. Det har Pelle Hånbergs tropper fuldstændig vendt på hovedet, og der er for alvor ishockeyfeber i Vendsyssel.

Med godt seks minutter igen tog Jacob Møller en udvisning, og der var der for første gang i serien gevinst for Herning i powerplay.

De skulle blot bruge 10 sekunder, inden Mathias Bau havde sendt skiven ind til fornyet spænding. Herligt riv af Bau, og jubel blandt Herning-fansene, som der var godt besøgt af.

Minuttet efter var der kæmpe drama på isen. Thomas Søndergaard røg i banden efter en tackling, og blev liggende på isen og måtte tilses af en læge. Dommerne dømte intet på isen, men en af linjedommerne var klar på en melding om at der var foregået noget, så der skulle video til at se situationen igennem.

Det blev til en badebillet til Mads Christensen, og Herning i undertal resten af kampen. Ja det var endda med to mand i undertal kort efter, da Humaloja tog en udvisning på Halme. Som om det ikke var nok, så brød frustrationerne ud i lys lue for midtjyderne, da Ballhorn tog yderligere en udvisning.

Flere provokationer fra Herning spillerne, der simpelthen ikke kunne styre sig, hvilket overhovedet ikke hverken klædte eller lignede stilen fra tidligere i sæsonen. Fem gange to minutter i de sidste fem minutter plus en badebillet spolerede totalt chancerne for et comeback i slutfasen.

White Hawks udnyttede naturligvis overtallet, alt i mens der var trængsel i udvisningsboksen hos Herning, hvor der var optaget for at tage flere ind. Aleksi Halme gjorde det til 4-1, og jublen var enorm da kampen kort efter blev fløjtet af.

Sikke en kamp af White Hawks, der var kloge og dygtige, og nu for alvor lever i serien, der nu er kogt ned til bedst af tre.

Det bliver hedt i Herning på søndag.

Ny overtidssejr sikrer Esbjerg matchbold Cubars førte an for effektivt Herlev-hold, Eagles foran 3-1 mod Odense