Kodie Curran spillede en helt suveræn sæson i SHL og fortsatte sin eventyrlige Europa-karriere

Mark Pederson leverede en genistreg, da før sæsonen 2016/17 hentede Kodie Curran til Esbjerg Energy. Den offensivt mindede canadiske back eksploderede i slutspillet i den pågældende sæson for vestjyderne, hvor han lavede et point i snit og for alvor viste sine styrker frem. Esbjerg vandt DM-guld. 

Derefter blev han hentet til norske Storhamar, hvor Curran nærmest gik pointamok og ene mand dominerede den norske liga. Han blev mester med Storhamar Dragons og lavede vanvittige 29 point i 14 kampe i slutspillet. Det havde for længst fået større klubber til at interessere sig for ham, og han skiftede til svenske Rögle i SHL. 

Her fik han kritik i begyndelsen i de svenske ishockeymedier, men den forstummede, som sæsonen 2018/19 skred frem. I den netop afsluttede sæson fortsatte Curran med at levere varen. For nylig fik han guldhjelmen i Sverige - kåret af spillerkollegerne i SHL - og i aftes blev Curran kåret til både årets spiller og årets back ved SHL Awards. Han nåede vilde 49 point i 48 kampe for Rögle i grundspillet, men fik desværre ikke lejlighed til at afprøve sig i slutspillet i SHL.

Der var ellers store forventninger til Rögle og Curran, der endte som treer i grundserien og virkelig så frem til et slutspil, hvor alt kunne ske for den skånske traditionsklub.

Næste sæson tager Curran endnu et skridt i karrieren med et skifte - formentlig til KHL - og hvem ved, om han måske en dag får en chance i NHL. Det er tidligere sket for "late bloomers" og Currans udvikling er allerede bemærkelsesværdig og i den grad en cadeau til Mark Pedersons dygtige evne til at hente spilere. 


White Hawks tæt på at ramme 1800 støttebilletter FOR FEMTE ÅR I TRÆK: Flere ishockeyspillere i Danmark