SønderjyskE's tidligere guldtræner lander stort job i Villach

Så længe man næsten kan huske det, har Villach været en fast bestanddel af toppen i østrigsk ishockey, men det er dog efterhånden en rum tid siden, EC Panaceo Villacher SV, som klubben nu hedder officielt, har vundet en titel.

I 2006 blev klubben østrigsk mester, og siden er Erste Bank Eishockey Liga altså opstået som en af Europas store internationale ligaer. Der har Villach endnu ikke vundet en titel, men nu skal en god bekendt af dansk ishockey forsøge at hjælpe klubben. 

Det er den tidligere spiller og træner i Frederikshavn (hvor han kun var spiller) og SønderjyskE, Dan Ceman, der skal være ny coach for klubben i landsdelen Kärnten. Ceman har de seneste to sæsoner trænet Banska Bystrica i Slovakiet med stor succes. 

- Villach er en traditionsrig klub og et godt sted for ishockey. Det er en ære at være cheftræner i klubben. Min familie og jeg kan ikke vente med at komme til byen, og jeg glæder mig rigtig meget til det. Jeg er overbevist om, at jeg kan skabe et hold, der kan fylde klubbens store fanskare med stolthed, siger Dan Ceman.

En af de spillere, Ceman kommer til at arbejde med, er danske Patrick Bjorkstrand, der i sidste sæson var en af holdets dominerende aktører med 35 point i 46 kampe. Bjorkstrand har allerede nu kontrakt for den kommende sæson. 

 


Kald mig Mads - eller hvad? Herning præsenterer stort navn på onsdag Blue Fox-spillerne møder ind i morgen til første forberedelser