Vi kunne have haft et stærkt nordsjællandsk derby mellem Rungsted og Helsingør, hvis nu...

Ishockey i Helsingør har været i gang i flere omgange. I slutningen af 60’erne og i begyndelsen af 70’erne var Helsingør IF tilmeldt Danmarks Ishockey Union – dog uden aktive turneringshold.

Men interessen for sporten var der hos byens unge, og i midten af 70’erne var der masser af knægte, der gerne ville spille hockey.

En af byens beboere, den konservative politiker, Mogens Peuliche, var på det tidspunkt stadionspeaker i Hørsholm, og han medbragte stave til ishockeydrengene i Helsingør, der skøjtede og spillede løs – ikke mindst i Smørhullet i Bergmansdalsparken.

I slutningen af 70’erne og i begyndelsen af 80’erne lykkedes det endog den ihærdige ildsjæl at få arrangeret en turnering for de forskellige boligområder i byen. Men skøjtehallen kom aldrig. Det gjorde den heller ikke, da klubben IK Sparta, Helsingør, blev etableret sidst i 80’erne.

En flok unge tog endog turen over til Helsingborg for at træne, og flere af spillerne i Helsingør nåede også at blive ganske dygtige. Men Sparta kom heller aldrig i aktion i en officiel turneringskamp, og i dag er der ikke udsigter til en rigtig skøjtehal i byen.

 

 


White Hawks offentliggør navne i den kommende uge Dresler om sin sæson som dommer: Du må kun bruge et sekund til dit kald