Det gik hurtigt op for mig, hvor hurtigt tingene går, siger Thor Dresler, når han ser tilbage på sæsonen 2013/14, hvor han var dommer i Metal Ligaen

Det var næsten historisk, at Thor Dresler pludselig dukkede op som ligadommer i sæsonen 2013/14. Et lille halvt år forinden havde han afsluttet sin karriere som aktiv spiller ved VM i Stockholm og lynhurtigt skiftede Dresler spillertrøjen ud med striberne. Og det var på sin vis foranlediget af ham selv. 

- Ved afslutningsmiddagen efter VM i 2011 sad jeg ved siden af Kim Pedersen (DIU's dommeransvarlige), og jeg forsøgte at overbevise ham om idéen med at få tidligere topspillere ind i dommergerningen. Da jeg så stoppede som aktiv spiller efter VM i Stockholm i 2013, gik der vist ikke mere end en uge, før jeg havde Kim i telefonen. Der var vist ikke så meget at gøre, men jeg fik slået fast, at jeg kun ville være i ligaen, hvis jeg var god nok, griner Thor Dresler. 

Thor Dresler fik hurtigt kampe i forsæsonen og masser af hjælp fra de erfarne dommere i ligaen. 

- Det gik hurtigt op for mig, hvor hurtigt tingene går. Du må kun bruge et sekund på dit kald, og du har ikke fire vinkler og slowmotion at gøre med. Der er pres og grunden til at du skal reagere så hurtigt er, at du overhovedet ikke må virke som om du er påvirket af publikum, siger Thor Dresler i Metalligaen.dk's podcast. 

- Om jeg var en god dommer? Som spiller og træner og menneske generelt mener jeg altid, der er plads til forbedringer. Sådan var det vel også som dommer. Jeg forberedte mig og gjorde det vel ok, og der var historier om, at jeg var den første dommer i ligaen, der gik i slutspillet i sit første år. Men derfra og til at være rigtig god er der vel et stykke vej, påpeger Thor Dresler. 

- Jeg kan huske, at jeg i en kamp havde kaldt Sune Hjulmand og Kim Lykkeskov til samtale, og der var et godt glimt i øjet fra de to gutter. Jeg havde jo mødt dem mange gange og spillet på landsholdet med Lykkeskov. Men gennemgående synes jeg det gik godt med kommunikationen - også selv om det ikke var længe siden, jeg selv havde afsluttet karrieren.

Hør meget mere Dresler i Metalligaen.dk's podcast Dump and Chase lige her, hvor han fortæller om karrieren som spiller, træner og dommer - med mange gode anekdoter og refleksioner. 

 


DE GAMLE ÅRBØGER: Klubber der kunne have været: Sparta Helsingør DE GAMLE ÅRBØGER: Klubber der kunne have været: Varde IK