En gentleman på isen blev hyldet i Herning i dag. Metal Ligaens redaktør Michael Søvsø skriver her om Herning Blue Fox-kaptajnen Daniel K, Nielsen - en sand gentleman

41 år ung, 847 kampe i den danske liga – and still counting.

Der var ikke noget at sige til, at gåsehuden drev ned over armene på de 1759 tilskuere og formentlig også både med- og modspillere og andre aktører på isen, da Metal Liga-kampen mellem Herning Blue Fox og SønderjyskE blev stoppet i slutningen af første periode.  

Naturligvis for at hylde den evige nummer 18 i Herning, Daniel K. Nielsen, der bare synes at blive ved og ved at kunne bevæge sig rundt på øverste hylde i dansk ishockey.

Nok sluttede han karrieren på landsholdet efter VM på hjemmebane i 2018, men jeg har en fornemmelse af, at satte Heinz Ehlers Daniel K. Nielsen ind på backlinjen i næste uge på landsholdet, ville herningenseren bare glide ind og være med og gøre et godt og solidt job.

Nøjagtig som en anden backlegende, Jesper Duus, gjorde det i slutningen af sin karriere, da han som 42-årig blev indkaldt til at spille VM i Tyskland i 2010. På mange måder minder Duus og Nielsen om hinanden.

Evnen til at ”gøre det simple” og krydre det med en vis elegance har altid været deres varemærke.  

Daniel K. Nielsen er en af de smarteste og mest intelligente ishockeyspillere, der nogensinde har optrådt i Danmark.

Han bruger sine kræfter fuldstændig korrekt, læser spillet perfekt og er bevægelsesøkonom med stort B. Lige netop derfor spiller han stadig ishockey på højeste niveau i Metal Ligaen. Og han er jo ikke kun passager, selv om han er 41 år. Overhovedet ikke.

I den her sæson har han spillet 19 kampe og lavet 10 point og formår altså som back at lave flere point i snit end mange af sine kolleger i de tunge angrebskæder i Metal Ligaen. Imponerende.

Daniel K. Nielsen er stadig en offensiv faktor på Blue Fox-holdet. I de bedste år var han endnu farligere end nu. En ekstra angriber for Herning og vanvittig farlig i det midtjyske powerplay fra blå linje, hvor han år efter år, nærmest årti efter årti har hældt sine ufattelig farlige, ”luskede” og supersmarte skud af fra toppen.

Igen det der med at spille klogt.

Der er ikke tal på, hvor mange gange en Nielsen-afslutning er styret ind af en holdkammerat.

Han har seks danske mesterskaber på sit cv. Syv gange har han været på All-Star-holdet. To gange er han kåret til årets danske spiller i Metal Ligaen. Han har spillet 234 landskampe og 14 VM-turneringer og har været med i hele den store danske epoke.

Han har spillet i Leksand og Hamburg Freezers, hvilket gør hans danske rekord endnu mere imponerende, for tænk nu, hvis Daniel K. Nielsen ikke havde været fire sæsoner væk fra dansk is. Han har for længst ramt langt over 1000 klubkampe i sin aktive karriere. Måske når han også 1000 kampe i Metal Ligaen. Det er bestemt ikke usandsynligt. Fysikken synes i orden.

Der er ikke noget at sige til, at der allerede er en nummer 18-trøje klar til tilbagetrækningen den dag, Nielsen trækker sig tilbage. Den skal selvfølgelig hænge i taget i Herning.

Todd Bjorkstrand, en af de andre store legender i dansk og midtjysk ishockey, sagde således om Daniel K. Nielsens optræden på dansk is på hyldestvideoen, der kørte i Herning.

- Stort tillykke med de fleste kampe i Danmark. Du har altid været en spiller, jeg som træner har kunnet stole på i hver eneste kamp. Dit fantastiske skøjteløb og flotte overblik har givet dig en rigtig lang og flot karriere. Du er en vinder. Held og lykke i fremtiden, og jeg håber, du når 1000 kampe.

Klarere kunne det vel næppe udtrykkes.

Læg dertil, at Daniel K. Nielsen altid har fremstået som næsten underspillet ydmyg, bundjysk og vældig sympatisk i forholdet til modspillere, medspillere og presse. Glimtet i øjet kommer også nu og da frem. En gentleman på og udenfor isen og derfor også den rette arvtager til Mike Greys fine rekord.

 


VIDEO: Se hyldesten til Daniel K. Nielsen Herning-kaptajnen og supporterne fik 3-1-sejr over SønderjyskE i gave