Stor eftermiddag for midtjysk ishockey og tæt kamp mod "de evige rivaler"

Herning Blue Fox - SønderjyskE 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)

I anledning af Blue Fox Supports 30-års fødselsdag spillede Herning i dagens kamp i samme trikot som man gjorde i 1991, og samtidig blev Daniel Nielsen hyldet for at være den spiller i ligaen med flest kampe nogensinde. En levende legende som endda har flere sæsoner i udlandet med i bagagen.

Om det var årsagen må stå hen i det uvisse, men Herning kom i hvert fald tændte ud til opgøret denne eftermiddag. Rævene var hurtigst på skøjterne og Nicolaj Henriksen fik nok at se til i første periode. Hjemmeholdet endte med at vinde 3-1 og gav dermed Nielsen og supporterne den perfekte gave på dagen.

Han måtte tage overliggeren til hjælp, inden han første gang måtte fiske pucken ud af nettet. Jocahim Linnet tog chancen fra distancen og pucken susede op i det fjerneste målhjørne til stor jubel på Kvik Hockey Arena. I øvrigt med assist til Daniel Nielsen.

Hidtil har powerplay ikke været Hernings spidskompetence i denne sæson. I dag slog rævene så til på det første forsøg i kampen og det var mindre overraskende, at målscoreren hed Mathias Bau Hansen. Den landsholdsaktuelle forward udnyttede at Patrick Madsen stod perfekt placeret foran mål og øgede til 2-0.

Gæsterne havde deres bedste forsøg ved Steffen Frank, men Emil Kruse og Co. kunne altså skøjte til pause med en to-måls føring. Noget der paradoksalt nok ikke skabte den store ro på lægterne midtjydernes statistik in mente.

Sønderjysk reducering

Kender man Mario Simioni ret kunne man forvente et anderledes SønderjyskE-hold i anden periode, men nogen umiddelbar effekt havde pausen ikke haft på spillet på isen.

Lukas Bang tacklede Mads Eller tæt ved udskiftningsboksen, og sidstnævnte returnerede med en lige højre. Nyt powerplay til Blue Fox, men denne gang var en styring fra Morten Poulsen det tætteste, værterne kom en scoring.

Jarkko Malinen kunne have fået en stor chance hvis pasningen fra Bau havde været mere præcis, men SønderjyskE kunne i stedet byde ind med mere nærgående forsøg i den anden ende.

Emil Kruse blev ramt af et hårdt skud fra Oliver Gatz og mistede i samme ombæring sin stav. Det viste sig dyrt, da et skud fra Cam Brown via Rasmus Nielsen strøg i nettet. 1-2 reducering fra gæsterne.

SønderjyskE kom også uhyre tæt på en udligning ved Mike Little, men uheldigt for ham prellede pucken af på trekantssammenføjningen. Tættere kom gæsterne ikke i denne periode, men alt var endnu helt åbent inden tredje periode.

Tre point i Hernings hus

Markus Jensen havde et godt forsøg tidligt i tredje periode, men Henriksen tog godt fra med stokhandsken. Herning stillede sig ellers umiddelbart længere tilbage på isen - måske den førnævnte statistik sad i baghovedet på spillerne.

Også Mads Christensen kom frem til en god skudmulighed som peb et par centimeter over overliggeren. Ellers forløb perioden uden de store chancer til nogle af holdene, men med samme tætte og intense kampbillede fra anden periode.

SønderjyskE forsøgte ellers at komme længere frem på isen, men man fornemmede at gæsterne stadig var opmærksomme på ikke at blotte sig hjem ad banen.

Nicolaj Henriksen leverede en fantomredning da Jarkko Malinen blev spillet fri på bagerste stolpe, og dermed så slutfasen endnu ud til at blive en uhyre tæt en af slagsen.

Med lidt under seks minutter tilbage af opgøret tog Patrick Madsen en dum udvisning, og så var chancen der altså for SønderjyskE. Herning kæmpede desperat foran Emil Kruse og man lykkedes med at holde SønderjyskE fra scoring.

Nicolaj Henriksen blev erstattet med en ekstra markspiller, men sekunder senere kunne Miska Humaloja ligge pucken i mål. 3-1 til Blue Fox, der altså kunne sætte tre vigtige point ind på kontoen.