Kampstart 15:00 i Kvik Hockey Arena

En virkelig festdag i Herning i dag, hvor man både fejrer, at Blue Fox Support fylder 30 år, og at kaptajnen Daniel Nielsen fejres for at have passeret Mike Grey som den spiller, der har spillet flest kampe i dansk ishockeys bedste liga. 

Det er ganske passende, at SønderjyskE kommer forbi som modstander, for i de sidste 12-15 sæsoner har Herning og SønderjyskE været hinandens rivaler og yndlingsmodstandere, forstået på den måde, at der næsten altid kommer gode, intense og fair spillede ishockeykampe ud af kampene mellem de to hold.

Man fornemmer en gensidig respekt mellem de to hold og klubber, men samtidig vil man helst ikke tabe til hinanden. Sådan er den nyere historie mellem Herning og SønderjyskE. 

- Vi er forberedt på at møde et hårdtarbejdende disciplineret hold som er i spillemæssig fremgang med mange sejre til følge på det seneste. Alle skal være klar til at skøjte meget og hårdt samt vinde nærkampene og ikke mindst viljen til at vinde hver eneste skift hvis vi skal have succes mod Sønderjyske. Vi er meget motiverede for at slutte godt af inden landsholdspausen med en toppræstation for Blue Fox support som har jubilæum og naturligvis for vores kaptajn Daniel Nielsens skyld, siger Hernings assisterende træner Dan Jensen til klubbens hjemmeside.

En af hans mangeårige modstandere både på og udenfor isen er SønderjyskE's træner Mario Simioni, der glædede sig over fredagens 3-1-sejr i Frederikshavn.

- Jeg er meget stolt over holdet. Vi ved, at Frederikshavn står godt i defensiven, venter på fejl og udnytter dem iskoldt. Sådan var det også i de første kampe i den her sæson, vi spillede mod dem. Men vi gav dem ikke plads til at angribe i dag (fredag). Vi spillede dygtig, tålmodigt og simpelt og Paddy (Patrick Galbraith) stod en god kamp i målet, sagde han til Der Nordschleswiger efter sejren i det nordjyske. 

Det forventer vi: Herning kommer til at angribe et SønderjyskE-hold, der vil forsøge at agere nøjagtig som i fredags. Det kan sagtens blive den første jævnbyrdige kamp mellem de to hold i denne sæson.

De indbyrdes kampe: De to tidligere matcher mellem de to hold har nemlig været helt uden spænding. Først vandt Herning 7-0 hjemme, men SønderjyskE tog revanche og vandt 5-3 i Frøs Arena - uden at sejren på noget tidspunkt var i fare.

Skader/karantæner: Herning melder Jakob Jessen ude med en hovedskade, mens SønderjyskE senest manglede Salhany, Szmatula og Öhman i Frederikshavn. Henriksen var ligeledes ude med sygdom. 

Hold øje med: Mikkel Jensen scorede et glimrende mål i Frederikshavn, mens Herning senest mod Rødovre fik mål af Oskar Drugge og Mathias Bau (i straffeslagene), der begge fortsætter med at være særdeles aktive, når kampene skal afgøres. 

Statistikken: Hernings overtidsfest fortsætter og fortsætter. Herning har været i overtid i de seneste fem kampe og i seks af de seneste syv kampe. SønderjyskE har til gengæld ikke været i overtid i de seneste 10 kampe. 

 


Herning-kaptajnen og supporterne fik 3-1-sejr over SønderjyskE i gave VIDEO: Højdepunkter fra Rungsted-Esbjerg