Linjedommeren havde "slet ikke set VM-udtagelsen komme"

Det er drøm, der går i opfyldelse.

Men udtagelsen til herrernes VM – det største arrangement i IIHF-regi – kom tidligere end linjedommer Andreas Weise Krøyer havde regnet med.

Han er en af 18 linjedommere, der er udtaget til Riga, hvor han sammen med Mads Frandsen udgør den danske del af den "stribede delegation".

- Jeg havde slet ikke set den komme. Sidste år var jeg udtaget til Division IA-VM og derefter var lidt min tanke, at jeg nok skulle forbi U18A eller U20A, inden det blev det helt store VM. Men jeg er glad for den tiltro IIHF har til mig. Og at det CV jeg har fået skabt mig siden min første IIHF-sæson i 2015/16 er nok til, at jeg kan være med på den øverste hylde, siger Andreas Weise Krøyer.

Han kalder de første 10 minutter ved VM den største udfordring.

- Jeg skal lige vænne mig til niveauet og tempoet, og størrelsen på turneringen bliver en udfordring, men det bliver også ekstremt lærerigt. Den største udfordring bliver helt klart det med at skulle leve i en boble. Heldigvis skal Mads Frandsen som sagt også med. Så vi skal nok få masser af tid sammen til at kunne træne, spille PlayStation og se en film eller 20 - ved siden af de kampe, vi dømmer, lyder det fra linjedommeren.

- Jeg glæder mig over, at vi forhåbentlig får holdt et VM uden smittede aktører, så vi får en ordentlig afslutning på sæsonen i modsætning til sidste år, siger Andreas Weise Krøyer. Han kalder sæsonen 2020/21 for mentalt hård for alle aktører.

- Uvisheden om pandemiens virkning på hockeyen, har ikke gjort det nemt. Heldigvis får vi lov til at gennemføre en hel sæson, men jeg håber godt nok ikke noget lignende sker igen.

Har det været nemmere at dømme uden presset fra tilskuerne?

- Overhovedet ikke. Vi savner alle tilskuerne rundt omkring i hallerne. Tilskuerne er med til at holde tempoet op på både spillere og dommere. Vi er jo vant til lige at få en besked fra tilskuerne om, at vi skal vågne op, hvis vi har lavet en fejl. Så vi dommere glæder os virkelig til, at fansene kommer tilbage, siger dommer Krøyer.


BILLEDER: SKARPE SKUD fra Rungsted-SønderjyskE Effektive Aalborg spillede sig til matchbold