Nordjyderne sikrede sig den tredje hjemmesejr i serien mod Esbjerg og er foran 3-2

I en intens femte semifinale var det Aalborg Pirates, der trak sig sejrrigt ud af kampen, hvor de viste stor effektivitet i første periode, samt stor disciplin i de to sidste perioder.

Aalborg led en ordenlig snitter imod Esbjerg i anden periode af kamp fire, som de tabte med hele 7-1. Derfor var det vigtig at få en god start, så de kunne vaske den af sig hurtigt. Kaptajnen for Aalborg Julian Jakobsen sikrede den perfekte start for nordjyderne, da han flot fik styrede et skud fra Thomas Spelling ind bag Mads Søgaard, som havde fået genvalg i målet, efter blot halvandet minut.

Man skulle tro at scoringen ville give anledning til et skydetelt imod Søgaards mål, men i stedet var det vestjyderne som kom bedre med. Med fysik og et højt pres fik de virkelig presset Aalborg i bund, og George Sørensen måtte lave flere gode redninger.

Trods store chancer og et klart overtag til Esbjerg fik Aalborg efter ni minutter fordoblet føringen. Ben Duffy fik pucken på midten, og med herlige driblinger fik han plads. En triping blev begået, men med en skøn pasning af Duffy fra liggende position fandt han Josh MacDonald, som fyrede Aalborg i front med to mål.

2-0 føringen varede dog kun få sekunder. En faceoff blev vundet i offensiv zone og Craig Puffer trykkede resolut af, og sendte skuddet op i det fjerneste målhjørne bag George Sørensen blot få sekunder efter Aalborgs scoring.

Nu var Esbjerg tilbage i kampen, og i flere omgange burde de have udlignet. Aalborg lignede statister i flere omgange, men ind ville pucken ikke. Stolpen og en smule uskarphed trods et stort overtal i chancer var synderen for Esbjerg.

Esbjergs pres måtte give pote, og med fire minutter igen udlignede gæsterne. Et skud fra Davis Vandane ramte banden bag mål, og hoppede i spil foran George Sørensens mål. Brady Shaw var først over den løse puck, og med frit mål kunne han let bringe balance i regnskabet.

Gæsternes dominans forsatte, og Shawn O’Donnell var med et minut igen utroligt tæt på at bringe Esbjerg i front, da han fik en friløber, men George Sørensen kom i vejen. En dyr afbrænder af O’Donnell fordi med kun fire sekunder igen fik Julian Jakobsen, stik imod spil og chancer, bragt Aalborg i front. Foran mål fik han fat i en retur, som han satte ind bag Søgaard til seriens klar mest ufortjente føring efter første periode.

Aalborg havde været helt væk i kampens første 20 minutter, men i anden periode kom de langt stærkere ud til perioden, hvor de fik spillede sig ud af Esbjergs hårde pres. Der var langt mere sikkerhed i hjemmeholdets pasningsspil, og det gav dem et par fine chancer i periodens begyndelse.

Godt seks minutter inde i anden periode fik Aalborg fanget Esbjerg i en udskiftning, hvor Kirill Kabanov fik pucken ind i zonen. Russeren lavede en fin droppasning til Josh MacDonald, hvilket gav ham et frit skud som Søgaard kun kunne halvklare. Returen hoppede lige ud til Ben Duffy, som kunne score til 4-2.

Målet gav energi til Aalborg Pirates som efterfølgende sad på tingene. De skabte flere chancer, som kun en skarp Mads Søgaard kunne afværge. Især da Aalborg fik halvandet minuts fem mod tre overtal, hvor Thomas Spelling og Kirill Kabanov var tæt på.  Takket være hårdt arbejde og stort målmandsspil kunne Esbjerg tage til pause, hvor de blot var bagud med to mål.

Det blev en meget chancefattig tredje periode, hvor Aalborg fik lukkede ned for Esbjergs pres. Nordjydernes defensiv stoppede gæsterne på blå linje, og dermed fik Esbjerg aldrig rigtig lov til at køre deres lange angreb, som de ellers har været gode til i løbet af sæsonen.

Esbjergs bedste chance kom, hvor Brady Shaw var tæt på at overliste Aalborg defensiven. Lidt tilfældigt fik han plads i slottet til en afslutning, men han overplacerede sit skud, der gik snært over George Sørensens mål.

Med 44 sekunder igen sikrede Højbjerg brødrene Aalborg sejren. Efter et sidste Esbjerg pres med tomt mål, fik Mikkel Højbjerg pucken ud af zonen, og sendt den over til hans tvillingebror Martin, som let kunne score til 5-2. Dermed sikrede Aalborg en 3-2-føring i serien.

Dommer Krøyer: De 10 første VM-minutter bliver de sværeste LYNENDE EFFEKTIVT RUNGSTED-HOLD I FINALEN