Det lignede en sikker Aalborg-sejr, mens Bulldogs kom stærkt igen i slutfasen - Julian Jakobsen scorede hattrick for Pirates

Aalborg Pirates-Odense Bulldogs 5-4 (3-1,2-1,0-2) Der var drama for alle pengene, da Aalborg Pirates lige nøjagtigt et afværgede et fremragende comeback fra Odense Bulldogs, der var tæt på at komme tilbage fra to tremålsføringer til hjemmeholdet.

Dog vandt nordjyderne 5-4 efter en flot præstation af Julian Jakobsen, som scorede et hattrick.

Aalborg var ganske som forventet i kontrol fra kampens start.  Derfor var det helt fortjent, da Aalborg efter små tre minutter bragte sig i front. Et højt pres fra Victor Panelin-Borg skabte uro i Odenses defensiv. Det betød, at Thomas Spelling kunne modtage pucken bag mål, og med en hurtig pasning fandt han Julian Jakobsen ind foran mål, som let kunne sende pucken forbi Tadeas Galansky.

Det skulle blive endnu værre for gæsterne to minutter senere, da Julian Jakobsen endnu engang scorede. I et powerplay fandt Thomas Spelling Aalborgs kaptajn helt umarkeret foran mål, og med oceanaer af plads kunne Julian Jakobsen score sit andet mål i kampen.

Odense var dog utrolig tæt på at reducere få minutter senere i eget powerplay. Med Jeppe Jul Korsgaard i udvisningsboksen fik gæsterne kørt pucken fremragende rundt, og Cody Donaghey havde et tomt mål at skyde efter, men en vild redning fra George Sørensen, der kastede sig på tværs, fik mirakuløst holdt pucken ude af nordjydernes mål.

Efter Korsgaards udvisning, tog Aalborg teten igen, og efter blot ni minutters spil var den gal igen for fynboerne, da Thomas Spelling sendte et hårdt slagskud mod mål. Undervejs tog pucken en afretning på Martin Larsens skøjte, og det var nok til at snyde Galansky, og bringe hjemmeholdet foran med 3-0.

Som modsvar til Aalborgs drømmestart tog Marc Lefebvre en timeout, men resultatet af den var ikke til at få øje på i de efterfølgende minutter, hvor Aalborg forsatte med at skabe kæmpechancer..

Som perioden nærmede sig sin afslutning, begyndte Odense dog endelig at komme lidt bedre med i kampen, og fik også skabte enklte kontrachancer. På en af dem slap de tre mand afsted og efter en god pasning fra Oliver True, kunne Martin Larsen kanonere pucken op i nettaget til en reducering, som gjorde at Odense kun var bagud med 3-1 efter en første periode, hvor hjemmeholdet sad på det meste.

Fynsk momentum, Aalborg svarede igen
Anden periode startede i et hektisk tempo, hvor begge hold var tæt på at score indenfor periodens første 30 sekunder. Først var Spelling tæt på at udnytte en fejl, og på den efterfølgende kontra var det kun flot defensivt spil fra Mikkel Højbjerg som forhindrede en scoring.  Scoringen kom dog ti sekunder senere, da Lukas Lundvald Nielsen, via George Sørensens handske, scorede på en ”wraparound”.

Målet så ud til at have givet gæsterne en masse energi og tro på tingene. De fik holdt fint fast i deres angreb, hvor de fik sendt skud afsted mod George Sørensen, alt imens de vandt de fysiske dueller ved banderne.

Aalborg havde ikke det store, men på en kontra slog hjemmeholdet til. En pasning fra Thomas Spelling udspillede Odense nok engang, og med frit mål sendte Julian Jakobsen pucken i nettet. Hattrick til Jakobsen.

Den stilling holdt dog ikke længe, for godt et halvandet minut senere var det Jonas Jakobsen, der gjorde sin kaptajn kunsten efter. Et højt skud fra Tobias Ladehoff blev flot styret i ned i isen af Jonas Jakobsen, hvilket resulterede i en ny tremålsføring til Aalborg Pirates. 5-2 og chancer i begge ender i periodens slutfase.

Odense Manglede De Sidste Centimeter

Hjemmeholdet kom bedst ud til tredje periode, og satte sig stille og roligt på spillet. Julian Jakobsen var sågar tæt på at komme i oplæggerens rolle, da han sendte en pasning over til Daniel Madsen, som måtte se sin afslutning reddet af Galansky.

Odense fik skabt en smulle spænding i opgøret, da Shawn O´Donnell fik reduceret med 15 minutter igen. En pludselig overtalssituation gav O´Donnell et frit skud på mål, og her sendte han pucken ind over George Sørensens skulder og op i det nærmeste målhjørne.

Målet så ud til at vække hjemmeholdet, der satte tempoet i vejret. Dette gav et par gigantiske chancer, da først Mikkel Højbjerg skød forbi pucken med frit mål, og senere da Julian Jakobsen ramte stolpen efter et  flot angreb med mange gode afleveringer.

Tadeas Galansky var for alvor sat under stort pres fra hjemmeholdet som jagtede målet, der formentelig ville afgøre kampen. Det gjorde han til perfektion og holdt virkelig Odense inde i kampen.

Med seks minutter igen blev kampen åbnet helt op, da en fejl fra Thomas Spelling gav Mike Hammond og Henry Hardersson en friløber imod George Sørensen. Efter et par afleveringer imellem de to spillere, fik Hardersson let sendt pucken ind bag George Sørensen, og pludselig øjnede Odense det helt store comeback i Bentax Isarena.

Det comeback kom på afveje med få minutter igen, da Martin Larsen lavede et late hit på Jeppe Jul Korsgaard. Det blev dog efterfulgt af en udvisning til Julian Jakobsen, der lavede en fejl på to faceoffs, hvilket langt fra fik juleglæden til at herske iblandt Aalborgs fans.

Ingen af holdene fik meget ud af spillet i fire mod fire, men med sekunder tilbage var Odense få centimeter fra at udligne, da et slagskud sprang ud foran George Sørensens mål, hvilket skabte stor panik i nordjydernes felt. Mike Hammond var tæt på at få afsluttet, men det endte med at George Sørensen, i samarbejde med Jeppe Jul Korsgaard, fik blokeret pucken med to sekunder igen.

Tættere kom Odense ikke, og dermed kunne Aalborg med hiv og sving tage alle tre point med hjem fra Bentax Isarena, mens Odense, til trods for en glimrende indsats, måtte se sig slået for niende gang i træk.


METAL LIGAEN TV: Mattias Persson efter Rungsted-SønderjyskE Rungsted uden problemer hjemme mod SønderjyskE