Metal Ligaen blev skudt i gang med et brag af en kamp mellem Herning og SønderjyskE. Intensitet og fight var hovedingredienserne inden Jesper Thörnberg til sidst afgjorde for værterne.

Herning Blue Fox - SønderjyskE: 4-3 (1-1, 2-0, 0-2) 1-0

Ser man bort fra slutspillet må ligepremieren være den mest imødesete kamp i hele sæsonen. Længslen for både spillere og fans kunne endelig forløses denne første aften i september. Ligeledes findes der næppe en meget bedre start på sæsonen end en fredag aften på Kvik Hockey Arena hvor rivalerne fra SønderjyskE altså bød værterne op til isdans.

Herning manglede en stærk kvartet bestående af Christian Mieritz, Andris Dzerins, Magnus Carlsen og Victor Cubars, mens gæsterne omvendt stillede i noget nær stærkeste opstilling.

Premieren på det nye lysshow fandt også sted denne aften, og man fornemmede straks de nye muligheder som det rummer. En hyldest til Daniel K. Nielsens afdøde far fulgte umiddelbart efter, og det var som taget ud af et eventyr at Jacob Böll efter netop 18 sekunder bragte Herning foran.

Mathias From opsnappede pucken bag mål og pasningen endte foran den nye back i Hernings defensiv som rev pucken op i det fjerne hjørne. En puck som Patrick Galbraith uden tvivl gerne ville have igen.

Efter scoringen skulle kampen finde sit leje og de to hold skulle hver især forsøge at finde rytmen. Det var gæsterne fra SønderjyskE hurtigst til og William Boysen fik med baghånden sendt pucken ind bag Mac Carruth. Superstærk spilopfattelse af Boysen.

Mathias Bau var af to omgange tæt på igen at bringe Herning foran, men hans baghånd manglede lige de centimeter som skuddet fra Boysen havde forinden.

Hjemmeholdet tog kampens første udvisning, og det afstedkom en god chance til hvert hold. Da holdene igen blev fuldtallige havde Cam Brown chancen, men han måtte se sit skud prelle af på overliggeren.

Kort efter brillerede Mathias From i en hurtig omstilling og fandt sig lige akkurat med for lidt tid til en ordentlig afslutning. Gabriel Desjardins var nærgående i den anden ende, men det blev ved de 1-1 efter en underholdende første periode.

Dramatik og fight

Blue Fox åbnede anden periode i powerplay, men bortset fra en afslutning fra Jesper Thörnberg fik Herning det slet ikke til at spille.

Mathias Bau fik broderet sig ind mellem venner og fjender inden han fik en høj stav i halsregionen. Det kostede en to plus to og ikke mindst en tur i omklædningsrummet for landsholdsspilleren.

Galbraith måtte levere en feberredning på et nyt forsøg fra Thörnberg, men ellers pillede et stærkt boxplay fra SønderjyskE fuldstændig Hernings opspil fra hinanden. Martin Eskildsen måtte desuden også en tur i straffeboksen og det bidrog til et meget rodet kampbillede.

Der var til gengæld masser af intensitet og små nærkampe overalt på isen, og præcis midtvejs i kampen sendte Pelle Hånberg for første gang fjerdekæden i aktion. De var også tæt på at score, da William Lund huggede til en retur.

SønderjyskE havde svært ved at blive farlige, men de forsvarede sig glimrende og lurede konstant på omstillingerne. Faktisk havde man blot et forsøg indenfor målrammen i denne periode.

På en aften hvor spillet ikke hang sammen for Herning havde især Cam Brown strålet af spilleglæde og han fik også fortjent bragt føringen tilbage på midtjyske hænder. Skuddet sad ved fjerneste stolpe og jublen ikke til at tage fejl af.

Alligevel var Daniel Kønig Hansen tæt på at udligne da han sneg sig helt ind foran mål. Kort inden pausen indfandt dramatikken sig da dommeren fra sin position på blå linje vurderede at tacklingen i hjørnet fra Brett Thompson var til en game-misconduct efter en crosschecking tæt ved banden.

Så skete det hverken værre eller bedre end af Morten Poulsen opsnappede pucken i egen zone og trampede sig igennem inden han sendte pucken i mål. Scoringen til 3-1 faldt med bare syv sekunder tilbage af perioden.

Comeback forude

Herning overlevede i første omgang tiden i fem mod tre, selv om SønderjyskE havde bud efter netmaskerne, og efterfølgende måtte fløjten redde for Carruth og Co. Pucken var ellers i mål, men et stærkt kæmpende hjemmehold overlevede altså.

Overtallet gav gæsterne momentum i jagten på reduceringen, og der blev blokket skud i hobevis hos de mørkeblå. En retur gav netop det da Anders Biel skovlede pucken ind over stregen. SønderjyskE's fjerdekæde var den bedste hos gæsterne denne aften i Herning.

Jesper Thörnberg jagtede fortsat scoringen for Herning, og han var ikke langt fra at kunne sende en retur i nettet.

Hånberg tog sig en lidt atypisk time-out med godt otte minutter tilbage af kampen, men svenskeren havde i hvert fald behov for at rette nogle ting inden slutfasen.

Alt tydede da også på en hektisk og dramtisk afgørelse på den første kamp i dette års grundspil. Leskinen drønede en puck forbi stolpen og kort efter forlod Galbraith sit mål.

Satsningen gav pote da Nikolaj Krag kunne sende et skud mellem venner og fjender og dermed faldt udligningen med 44 sekunder tilbage.

Martin Eskildsen tog sig en håbløs udvisning da hornet lød, og dermed havde SønderjyskE alle muligheder for at sikre sig bonuspointet.

Blue Fox overlevede og kom selv i powerplay. Der skulle ikke gå længe, før Jesper Thörnberg endelig fik hul på bylden, da han med et maskeret skud afgjorde ligapremieren.