Masser af spillere bliver nu mere eller mindre fri på markedet

East Coast Hockey League er en væsentlig leverandør til de europæiske ligaer lige under toppen, blandt andre den danske Metal Liga og den tyske DEL2, næstbedste række. 

East Coast Hockey League (ECHL) har ikke meget med østkyst at gøre mere, men er blevet en slags "3. division", der dækker hele Nordamerika og hvor langt de fleste hold er associeret med et AHL-hold, der igen er tilknyttet en NHL-organisation. 

ECHL er dermed et væsentligt springbræt for de spillere, der ikke helt når toppen i Nordamerika og mange satser altså efter et par sæsoner på et europæisk eventyr. 

Og der kan blive mange flere ECHL-spillere end normalt, der tilbyder sig i den kommende tid. For ligaen meddelte i går, at sæsonen 2020/21 først begynder 4. december og alligevel vil spille 72 kampe. Det er naturligvis Covid19-situationen, der betyder, at ECHL udsætter sæsonstart - nøjagtig som AHL og nu også en af de bedste juniorligaer, OHL. 

Det forventes i øvrigt også, at de øvrige store canadiske juniorligaer følger med.

Dermed bliver der altså mange spillere "til overs" i de kommende måneder og spørgsmålet er, om de nordamerikanske spillere har is i maven til at vente eller nu byder sig til i Europa. 

Samtidig står mange unge spillere - også danskere - uden klub i de kommende måneder, og det skal blive spændende at se, om det giver lidt ekstra spændende tillæg til de danske klubbers holdkort. 


KIM LYKKESKOV bliver assistent i SønderjyskE, Jan Jensen stopper BILLEDER: Odense Bulldogs på isen igen