Frederikshavn satser og håber på finsk debut i Kvik Hockey Arena

Han blev præsenteret i går på Jokerits Twitter-konto - vist lidt overraskende for Frederikshavn - men ikke desto mindre er Eemeli Räsänen klar til at debutere på fredag i Herning, hvis alt går som håbet for White Hawks.

Det skriver frederikshavnerne på White Hawks' Facebook-side. 

- Eemeli deltager i træningen allerede onsdag. Hvis alle papirer går i orden, så forventer vi at Eemeli får debut på fredag i udekampen mod Herning. Lejeaftalen går i første omgang indtil jul, skriver Frederikshavn White Hawks.

Den 20-årige finne er 200 centimeter lang og vejer 95 kilo.

- Meldingen har været, at vi skulle tage ham ind, hvis vi havde muligheden. Så det har vi gjort. Vi står foran en hård december måned med kampe næsten hver tredje dag, samtidig med, at vi er lidt presset på vores backside. Mikkel Hansen er stadig ude med en brækket hånd, og der er flere andre, der døjer med lidt småskader, forklarede Frederikshavn-direktør Henrik Andersen i går til Metalligaen.dk. 

Räsänen kommer med 21 KHL-kampe i bagagen, og som et ganske stort finsk backtalent. Han er draftet i anden runde af Toronto i 2017 og har en fortid på de finske juniorlandshold. Han har en VM-sølvmedalje for Junior 18 på sit cv for, men har altså endnu ikke formået at slå sig ind på KHL-holdet i Helsinki.

I denne sæson har han spillet 10 kampe for Jokerit, men har også været udlånt til Helsinki-klubbens "farmerhold" Kiekko-Vantaa i den næstbedste finske række, Mestis. 

Tidligere har Eemeli Räsänen såmænd også spillet fem kampe for Toronto Marlies i AHL, ligesom han har været to sæsoner i Kingston Frontenacs i OHL med ganske fine point til følge. 


OPTAKT: Herlev Eagles-Herning Blue Fox OPTAKT: Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital