Kampstart 19:00 i PM Montage Arena

Der var måske lidt ved at komme en smule nerver på i Herlev-lejren efter 1-4 mod Esbjerg og 0-9 mod Rungsted. Kunne holdet stå for presset i kampen om placeringerne i top fire, og var der en for stor tilfredshed efter kvalifikationen til Metal Final4?

Svaret kom i sidste uge, hvor Herlev med to hjemmesejre (7-2 over Odense og 3-1 over Rødovre) viste, at holdet stadig vil spille med i den sjove halvdel af tabellen. 

Nu venter en styrkeprøve mod Herning Blue Fox, der kommer med et nederlag i Vojens i bagagen.

Onde tunger vil mene, at Hernings streak på fire sejre inden nederlaget i Vojens var kommet på en lidt billig baggrund mod et skadesplaget Rødovre-hold, to hjemmesejre mod Odense og en sejr over Frederikshavn med reservemålmand i buret. 

Men vinder Herning i aften, kan ingen vel mere stille spørgsmålstegn omkring, at midtjyderne er inde i billedet i midterfeltet af Metal Ligaen i stedet for at "tænke nedad" og kigge på Odense på niendepladsen. 

Blue Fox fik i Rødovre endelig, endelig en sejr på Sjælland for første gang siden 2017/18-sæsonen, og det giver formentlig masser af optimisme i bussen på vej over bæltet. 

Hold øje med: Reid McNeill fik debut for Herning i Vojens fredag aften, hvor han noterede sig for 18:30 minutters spilletid og måtte notere sig for -2 i plus/minus-statistikken. McNeill har nu haft yderligere tid til at tilpasse sig både holdkammerater og banestørrelse og det skal blive spændende at se, hvor stor impact han kan levere på Herning-holdet. Hos Herlev plejer Niklas Tikkinen at spille fremragende hjemme i "Ørneborgen" og Herning skal passe på med udvisninger, for den finske back skyder hårdt og præcist i overtal.

Skader/karantæner: Herlev Eagles savnede ingen af de faste spillere i sejren mod Rødovre for nylig. Herning spillede uden Rasmus Nielsen i matchen i Vojens fredag aften, men havde altså fået McNeill ind som erstatning. Unge Frederik Søgaard erstattede ligeledes en skadet Simon Nielsen. 

Det forventer vi: Et hårdt fightende Herning-hold, der skal forsøge at holde trit med Herlevs altid aggressive start på kampene hjemme i PM Montage Arena. Kan Herning det, er der basis for en tæt og jævnbyrdig match i forstaden. 

Historikken: Herlev er ved at få et godt, solidt greb om Herning med sejre i de fire seneste indbyrdes kampe i Metal Liga-regi. Eagles vandt seneste hjemmekamp mod Herning med sikre 5-2 i en kamp, hvor Blue Fox blev kørt mere eller mindre over. 

Statistikken: Herning har det - trods sejren i Rødovre senest - ikke så godt på udebane. Kun Odense har leveret færre point ude end herningenserne, der har vundet tre kampe og tabt syv på fremmed is i denne sæson. Herlev står lige nu som det fjerdebedste hjemmehold. 

 


Simon Nielsen tilbage i Hernings bur i aften Eemeli Räsänen forventes at debutere fredag aften i Herning