3-1 til gæsterne i Spar Nord Arena

Herning Bluefox vandt ganske fortjent 3-1 over Aalborg Pirates, efter en chancefattig kamp i Sparkassen Danmark Isarena.

Hernings effektivitet var forskellen, hvor de udnyttede tre kontrachancer, alt imens de lukkede helt af for Aalborgs offensiv fra anden periodes start.

Hjemmeholdet kom ellers bedst ud til kampen, og skabte flere store chancer, hvor de virkelig havde gæsterne på hælene i flere omgange. Deres høje pres gav et par store chancer til blandt andet Trevor Gooch, men Mac Carruth, som spillede en stor kamp, holdt Aalborg fra en scoring i kampens første minutter.

Efter den stærke Aalborg-start på kampen, var det Herning som udviste stor effektivitet.

På gæsternes første chance udnyttede Brett Perlini og Mathias Bau Hansen en stor fejl fra Nicolai Nielsen, hvor Nielsen var alt for aggressiv på en Herning-kontra, hvilket gjorde at Perlini ubesværet kunne sende pucken på tværs til Mathias Bau, som let kunne sende pucken ind bag Thomas Lillie i Aalborg målet.

Aalborg fortsatte dog deres flotte start, og en udligning lå for alvor i luften. En udligning som Patrick Bjorkstrand stod for, da han afsluttede en flot eksekveret kontra af først Trevor Gooch og senere Kirill Kabanov, med et flot håndledskud op i det fjerneste målhjørne.

Perioden forsatte i samme stil. Aalborg havde klart pucken mest og skabte et hav af chancer, men Carruth holdt stand, mens Herning havde enkelte farlige kontrastød. Morten Paulsen fik blandt andet sendt en puck over til Andris Dzerins, som var tæt på at give en ny midtjysk føring, men stor redning fra Lillie kom i vejen.

Periodens fik dog en uhyggelig afslutning, da Phillip Marinaccio uheldigt blev ramt af pucken med fem minutter af periode. Marinaccio kom hurtigt fra isen og gik i omklædningsrummet. Det tog godt fem minutter at få gjort isen rent for blod, og pausen satte en dæmper på det høje tempo perioden ellers havde skabt, og derfor endte perioden 1-1.

Anden periodes start var fyldt med mange udvisninger, hvilket gav flere overtalssituationer, hvor spillet dog ikke så alt for godt ud for nogle af holdene. De to holds boxplay så skarpe ud og fik effektivt lukket ned for offensiverne. Derfor var det også meget efter spillet periodens første mål skulle falde i fem mod fem, og her var det igen gæsterne som slog først til. Igen ved Mathias Bau, som med en flot soloaktion fik plads i slottet til at sende en baghånd ind bag Thomas Lillie.

Målet fik sat kampen over på Hernings præmisser, og gæsterne formåede at få kampen ned et betydeligt lavere tempo end i første periode.

Spillet blev en kamp ved banderne, og det flydende og flotte spil som hjemmeholdet har haft stor succes med i de seneste par år, blev totalt lukket ned af Herning, som samtidig var tæt på igennem flere store chancer på deres kontrastød. Det var tættere på 3-1 end 2-2, og Aalborg skulle være tilfredse med at det ikke blev værre.

Aalborg Pirates skulle jagte en udligning, men den opgave blev betydeligt sværere efter fire minutter af tredje periode, da Thomas Vilstrup Andersen bragte Herning foran med 3-1. På endnu en flot kontra, hvor gæsterne fik vendt spillet hurtigt, var det Brett Perlini som fandt Andersen med en tværpasning. Andersen afsluttede resolut, og fik effektivt pucken ind bag Lillie.

Aalborg forsøgte desperat at skabe momentum og få tid i den offensiv zone, hvilket i enkelte momenter lykkedes, men overordnet set var det Herning som stadig formåede at stoppe hjemmeholdet før de kom ind i zonen eller fik holdt dem på ydersiden. Efterhånden som minutterne tikkede af uret, mistede Aalborg fart og det lignede lidt de manglede troen på at de kunne lave comebacket, og så kunne Herning let og elegant cruise en helt fortjent sejr på 3-1 over de danske mestre.

6-3: Stort Herlev-comeback mod SønderjyskE OPTAKT: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox