Kampstart 20:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Sen kampstart i Aalborg klokken 20, hvor hjemmeholdet tager imod Herning Blue Fox.

Pirates holder Veteran Match og dermed altså hyldest til landets "ægte kæmper". Inden kampen vil der være fremvisning af militært isenkram og Aalborg-mandskabet spiller i de specielle Veteran Match-trøjer.

Et fint initiativ, der forhåbentlig fortsætter i den kommende sæson. 

Inde på isen har sæsonstarten været næsten perfekt for Garth Murrays tropper, der stille og roligt har arbejdet sig ind i grundspillet og uden måske helt at spille sig ud, står Aalborg nu med 12 point for den første håndfuld kampe.

En god sæsonstart i forhold til, at Pirates også har været ude i Champions Hockey League-kampene og altså nok til en andenplads efter SønderjyskE. 

Herning er på besøg og kommer frisk fra en 6-2-sejr over Herlev, hvor en stærk anden periode sikrede sejren. 

- Vi kom egentligt ganske hårdt ud til kampen, men uden at vi helt fik spillet til at virke. Måske netop fordi vi er et nyt hold, hvor kemien ikke er 100 procent på plads endnu. Fra anden periode havde vi større fokus på de ting, vi ved, vi er gode til. Vi skal være hårde at spille mod, vi skal turde holde fast i pucken, og så skal vi selvfølgelig ind foran mål og forsøge at skabe chancer, sagde Phillip Marinaccio, Hernings angriber, der for øjeblikket er på en delt tredjeplads i pointligaen med ni point.

Hold øje med: Hernings hjemmeside skriver: De unge forwards Lukas Bang og Simon Schleicher forventes at være brandvarme, efter de har prøvet kræfter med verdens stærkeste chili. Lukas Bang kvitterede med en flot scoring fredag aften, og forhåbningen er at de begge kan bidrage med flere mål og assist i denne sæson. Hos Aalborg var Trevor Gooch brandvarm mod Frederikshavn med to mål og to assister. 

Det forventer vi: Er Herning holdet, der kan udfordre Aalborg med en taktisk stærk indsats og neutralisere de dygtige offensiv-spillere fra Pirates? Måske en tæt kamp hele vejen igennem?

Skader/karantæner: Lukas Lundvald og Petter Hansson var senest ude for Herning, mens Aalborg formentlig stadig mangler Mikkel Højbjerg.

Historikken: Aalborg vandt fire af seks opgør i fjor. Hvert hold tog en sejr i overtid. Desuden vandt Aalborg Metal Cup-finalen med 6-4 over Herning. 

Statistikken: Både Phillip Marinaccio og Mathias Bau står med 9 point, men Victor Rollin-Carlsson er topscorer for Aalborg med syv point. 


Effektive Herning pillede glansen af Aalborgs offensiv OPTAKT: Herlev Eagles-SønderjyskE