216 kampe i grundspillet venter forude

Sikke en vidunderlig eftermiddag for dansk ishockey i går. 

Det er næppe gået nogens næse forbi, at Danmarks herrelandshold kvalificerede sig til OL med sejren over Norge efter en stærk, disciplineret præstation, der kulminerede med mål af Frederik Storm og Nikolaj Ehlers. 

For første gang nogensinde har Danmark altså ishockeyspillere med til OL, og det kan endda blive til flere, eftersom kvindelandsholdet i november har mulighed for at gentage bedriften, når det gælder en tilsvarende turnering i tyske Füssen. 

I mellemtiden er der hockey at fornøje sig med. Masser af hockey. 

Metal Ligaen begynder nemlig i morgen, når de forsvarende mestre fra Rungsted besøger Herlev Eagles i "Ørneborgen" - eller Spar Nord Arena, som arenaen i Herlev officielt hedder.

De er sultne i Herlev efter en række flotte resultater i testkampene, hvor et par svenske hold af solid karakter er blevet sendt hjem med nederlag. Senest vandt Herlev 5-2 over Troja/Ljungby og Herlev har også slået Västerviks IK.

Rungsted kommer med et mesterholds selvtillid og ser bestemt ikke mindre skræmmende ud end i fjor, for de danske mestre synes at have købt godt ind. Mere om det i løbet af de næste 24 timer her på sitet.

I den her uge griber vi nemlig fat i dybdegående optakter, så snart holdene skal i aktion - og i øvrigt på den sædvanlige hæsblæsende jagt på Metal Final4-deltagelse. I formiddag går Danmarks mest rutinerede ishockeyjournalist Peter Fredberg til computeren for at give sit bud på Metal Ligaens slutstilling og et kommende mesterhold. 

HUSK AT I DENNE SÆSON KAN DU SE SAMTLIGE METAL LIGA-KAMPE PÅ TV2 PLAY


Weichel bliver kaptajn for Odense Bulldogs CHL: Ikke særlig muntert for SønderjyskE mod toget fra Schweiz