Vi gør status efter den første hektiske del af Metal Ligaen

Som altid har vi lige skullet lære importspillerne at kende, men nu er vi stille og roligt blevet bekendt med navne som Lekkas, Trkulja, Gymer, Haag, Kulda og mange flere af de nye ansigter i Metal Ligaen. Undertegnede har adspurgt vores kommentatorer på TV2 PLAY i jagten på at finde en kæde af stærke udlændinge, der har gjort sig positivt bemærket her i sæsonens første tredjedel - sådan godt og vel.

Vi har sat følgende navne ind:
Mac Carruth fra Herning Blue Fox som målmand. Med sin streak på 261 minutter uden mål imod i oktober og samtidig en redningsprocent på 93.7, en GAA på 1,72 og 29 mål imod, er Carruth det oplagte valg. Men han er altså skarpt, skarpt forfulgt af Odenses Stefanos Lekkas, der står med samme redningsprocent, men dog har lukket fire mål mere ind. 

Oskar Drugge har været stærkt kørende for Aalborg i hele sæsonen, hvor han har ageret offensivt indstillet backpar sammen med Anders Koch. Drugge står med fire mål og 11 assister og en plus/minus på 8. Han er den mest brugte spiller på Pirates-holdet og dermed må hans skifte fra Herning til det nordjyske betegnes som en succes.

Arturs Salija fra Odense Bulldogs har ganske enkelt været "et monster" i de bageste rækker hos fynboerne. Han har i enkelte kampe været helt oppe på over 30 minutters spilletid og har kvitteret med to mål og 8 assister. Han er på en delt førsteplads på +/- - listen med +13 og letten er blevet mere og mere dominerende, som sæsonen er skredet frem. Et virkelig godt køb af Odense. 

Villiam Haag blev kåret til månedens spiller i Metal Ligaen i oktober. Det har der været en grund til. Svenskeren har sat sig fast i SønderjyskE's førstekæde fra begyndelsen af sæsonen, og han har med sin store spilintelligens og kraftfulde afslutninger markeret sig lige fra begyndelsen af sæsonen. Står nu med 18 point i 16 kampe og kører godt i SønderjyskE's førstekæde sammen med Boysen og Krag-Christensen. 

Gunars Skvorcovs kom til Odense i sidste sæson og var allerede stærkt kørende i sidste del af grundspillet og i slutspillet i fjor. At han skulle blive så dominerende, som det har været tilfældet i denne sæson, var der formentlig ikke mange, der trods alt havde forventet. Men Skvorcovs har fundet gode makkere i Thörnberg og Nieminen og har altså nu sparket sig ind på førstepladsen på topscorerlisten med 23 point i 18 kampe. Sikke en sæson hidtil. 

Phillip Marinaccio har været en rigtig god historie i Herning. Den tidligere SønderjyskE-spiller har været "ude af landet" i nogle sæsoner og er vendt endnu stærkere og ikke mindst mere stabilt tilbage. Hvor han i sin tid i Vojens kunne forsvinde lidt i perioder, har han i Herning fundet et virkelig stabilt leje og leverer i hver eneste kamp. Han er endda kommet sig på rekordtid over den puck, han fik i hovedet i Aalborg. 19 point i 15 kampe imponerende. 

 


Ian Edmondson vender tilbage til Aalborg Pirates HETAG UGENS HOLD: Se hvem der er med lige her