Landstræneren er imponeret over, at Herning har landet Pekka Tirkkonen

I sidste uge lancerede Herning Blue Fox Pekka Tirkkonen som ny cheftræner og efterfølger for Ben Cooper, der ikke fik sin kontrakt forlænget efter et par år med op- og nedture i det midtjyske.

Og skulle man tro landstræner Heinz Ehlers, så er ansættelsen af Tirkkonen lidt af et scoop for Herning.

- Jeg husker ham som en rigtig dygtig og klog center, der fandt gode løsninger. Han gjorde bestemt en forskel. Han havde et rigtigt godt blik for spillet, og jeg tænker, det er nogle af de evner, han også gør brug af som træner, siger Ehlers, der som spiller har mødt Pekka Tirkkonen både i Tyskland og Danmark, inden de to tørnede sammen på trænerbænken i Schweiz.

Om Tirkkonen og Herning siger Heinz Ehlers:

- Der er ingen tvivl om, at han selvfølgelig kender klubben rigtigt godt efter at have været spiller her i fire sæsoner. Han ved, at han kommer til en klub, hvor presset for at levere resultater er stort. I Herning har man et stort lønbudget, men der er også store ambitioner og forventninger. Det er ved at være længe siden, at klubben har vundet et trofæ, lyder det. 

Pekka Tirkkonen blev tredobbelt dansk mester med Herning som aktiv spiller og var i det midtjyske kendt som en af de mest professionelle aktører i organisationens historie. Nu skal han altså tage Blue Fox tilbage i toppen af dansk ishockey. 


TESTKAMP i Herning: To Metal Liga-mål i herrelandsholdets 3-0-sejr STREAM: Herrelandsholdet mødes med U25 igen i aften