Midtjyderne vandt 2-0 over Rungsted. Den svenske målmand lukker alt ned for øjeblikket

Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox 0-2 (0-0,0-1,0-1) Herning Blue Fox fortsætter med at stige opad i tabellen i Metal Ligaen, for midtjyderne høstede søndag eftermiddag den fjerde sejr på stribe, da det blev 2-0 over Rungsted i Bitcoin Arena.

Det var samtidig den svenske målmand, Emil Kruses, anden kamp på stribe uden mål imod og den svenske målmand avancerer stille og roligt til en værdifuld investering for midtjyderne.

Kruse var kampens store spiller i en helt jævnbyrdig match – næsten som det plejer at være, når Rungsted og Herning tørner sammen.

Det var mere eller mindre 60 minutters ganske jævnbyrdig ishockey, hvor hjemmeholdet hævede barren ganske betragteligt i forhold til de seneste nederlag mod SønderjyskE og Frederikshavn.

Det var altså ikke nok mod et Herning-hold med selvtillid, og Rungsted er stadig plaget af de mange skader, der præger holdet. Det koster langt flere kræfter Erik Hjalmarssons mandskab at producere chancer og mål, og de forsvarende mestre har helt usædvanligt blot scoret en enkelt gang i de seneste tre kampe.

Det gør ondt at undvære en hel kæde af profiler, og da Hampus Gustafsson tilmed udgik i kampen mod Herning, blev det endnu mere vanskeligt for hjemmeholdet i eftermiddag.

Mathias Bau Hansen er ved at finde sin målform og det var den lange mand, der scorede kampens afgørende mål. Det var i powerplay kort inde i anden afgørende og derefter forsvarede Herning sig altså ganske kløgtigt til tre point.

Gæsterne manglede unge Frederik Brændgaard og den svenske back Oskar Drugge og 678 tilskuere kunne se finske Miska Humaloja sætte 2-0-målet i tomt bur efter at hjemmeholdet flere gange havde skabt tumult inde foran Kruse.

Den svenske målmand holdt stand, og Herning er i den grad med i kampen om pladserne i Metal Final4, mens Rungsted efterhånden må se den mulighed fortone sig stile og roligt.

Medmindre altså mestrene kommer ”i zonen” igen og vinder tre-fire kampe på stribe.


VIDEO: Højdepunkter fra Rungsted-Herning Stort Odense-comeback: Bulldogs gik fra 0-3 til 6-3 og slog Esbjerg