Tiltrængt sejr for Bulldogs, der blev ført an af en storspillende Rasmus Simonsen

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy 6-3 (1-3,2-0,3-0) Sikke et comeback af Odense og sikke et boost for moralen i den fynske lejr. 6-3-sejren over Esbjerg denne sene søndag aften faldt på et tørt sted for Bulldogs, der er oppe på siden af Rødovre i tabellen og har passeret Rungsted.

Tilmed fik Odense tilføjet Esbjerg sæsonens første nederlag i ordinær tid og det endda efter at have været bagud 0-3.

Esbjerg startede ellers ud som lyn og torden med flyvende David Madsen i hopla. Til gengæld mødte Odense op i en ukoncentreret version og forærede gæsterne flere chancer med dårlige udspil fra egen zone og udvisninger, der inviterede Esbjerg indenfor.

Energy sagde ja tak. David Madsen blev spillet fri under mål scorede til 1-0 for Esbjerg efter halvandet minut. Craig Puffer hamrede 2-0’eren ind på en omstilling, og aftenens første powerplay benyttede David Madsen – igen – til at plaffe et slagskud utageligt forbi Perhonen i Odense-målet efter 12 minutter.

Overlegen og skarp indledning af et såret Esbjerg-hold, der kom til Fyn uden en hel håndfuld spillere – blandt andre de tre imports Downing, Brown og Kerbashian. Og efter 3-0 havde Esbjerg altså flere muligheder for at øge føringen og reelt lukke kampen mod et såret hjemmehold.

De mange tilrejsende Esbjerg-fans trommede løs og sang, men Bulldogs-spillerne satte sig for at fighte sig tilbage i kampen. Der var gået et kvarter, da Rasmus Simonsen rettede et skud fra Weichel af til 1-3, og det var nøjagtig den katalysator, der skulle til for at fynboerne tændte til.

Resten af perioden blev et langt pres mod en heroisk fightende Thomas Lillie i Esbjerg-målet, men gæsterne gik til pause med en føring på to mål.

Den blev udlignet i de midterste 20 minutter, hvor hjemmeholdet dominerede på rå fight.

En udvisning for tripping til Mikkel Rask Nielsen fem minutter inde i anden periode afstedkom fynsk reducering. Vi har ikke set frygtelig meget til Mark Auks offensive kvaliteter siden starten af sæsonen, men amerikaneren var på pletten med et velplaceret håndledsvip fra blå linje i powerplay. 2-3, og Odense var for alvor inde i kampen igen.

Rasmus Simonsen har fået en større rolle hos Odense med de mange skader i truppe, og han har for alvor grebet chancen for at spille sig ind i Bulldogs to bedste kæder. Han udlignede tæt under mål til 3-3 kort før anden pause, og dermed havde Odense lanceret et overraskende comeback.

Det bølgede frem og tilbage i tredje periode, hvor Esbjerg bød mere offensivt ind end i de midterste 20 minutter. Den utrættelige back Jeff King havde en kæmpe chance for at sende vestjyderne foran, men Perhonen lavede sæsonens bedste redning for Bulldogs med skinnen.

Så slog Odense til igen. Efter små 52 minutter var det igen banens bedste, Rasmus Simonsen, der satte et angreb i gang for Bulldogs. Det endte med, at Weichel skød helt ude fra blå linje, og på en eller måde luskede pucken sig for Thomas Lillie, der nok burde havde reddet.

Esbjerg forsøgte at lægge et tungt pres for at udligne, men der var tydelig træthed at spore hos Energy.

Og så rendte gæsterne ind i en omstilling. Sebastian Ehlers startede op og lagde pucken til Mark Auk, der i stedet for at skyde på mål tog en cirkel og lagde pucken ind til Mikko Virtanen, der nemt kunne score til 5-3. Ren champagnescoring og stor jubel blandt de fleste af 702 tilskuere i Spar Nord Arena.

Stor sejr for den fynske moral efter en række tunge nederlag, mens det endte med at være en tung aften for et slidt Esbjerg-hold, der kunne have lukket kampen i første periode. Jonatan Tanus satte det sidste mål i tomt bur.

Emil Kruse ustoppelig i Herning-målet Lynoptakt: Søndagens to kampe i Metal Ligaen