Et effektivt Mighty Bulls-mandskab vandt 3-2 i Ørneborgen fredag aften

Efter syv nederlag på stribe og en historisk dårlig start på sæsonen, lykkedes det endelig for Rødovre at vinde en kamp i denne sæsons Metal Liga.

Og skulle Rødovre-spillere og fans vælge et sted at vinde for første gang i sæsonen, så kunne det næppe være bedre end i Spar Nord Arena i Herlev, for ørnene er lige nu Rødovres mest hidsige rival.

Der var 999 tilskuere som er lig med godt fyldt op på lægterne i den intime hal i Herlev, hvor stemningen var på kogepunktet i en jævnbyrdig første periode, som Rødovre vekslede til føring.

Det var finske Frank Gymer, der scorede åbningsmålet, da han brød et Herlev-opspil og smart skar ind foran Lukas Horak og satte pucken i kassen.

Rødovre havde William Rørth tilbage i kassen, ligesom både Lasse Carlsen og Mikkel Jensen var tilbage efter skadespausen. Carlsen på en backlinje, der trængte til mere fysik og Rørth stod en glimrende kamp i buret for gæsterne.

Herlev ville lege med og blev pisket frem af sit publikum til 1-1-scoringen. Den kom lige over halvvejsmærket. Daniel Baastrup-Andersen - også tilbage efter en skadespause - lagde en puck på mål og Mikkel Bertelsen var først over den inde foran kassen.

Dermed 1-1 efter 40 minutter og et Rødovre-hold, der virkelig var opsat på at vinde denne fredag aften. Det blev personificeret i Mads Eller, der strøg af sted fra egen zone i det 43. minut og derefter "dobbeltpassede" op gennem midtzonen med Christopher Rübenach. Eller fik pucken igen og skar ind foran mål og scorede.

2-1 til gæsterne, der fik yderligere benzin i tanken fire minutter senere. Gustaf Berling fik brudt et Herlev-angreb og satte fart. Han eksekverede stensikkert da han var mand til mand med Lukas Horak og satte pucken over i modsatte hjørne.

Nu var kampen i Rødovres hænder og der forblev den på trods af, at Herlev skabte spænding, da Joseph Jonsson scorede til 2-3 kort før tid.

Vigtig sejr for Rødovre, der nu kan se både Esbjerg og aftenens modstander fra Herlev i tabellen. Mighty Bulls er ikke helt hægtet af, mens Herlev mistede vigtige skridt i kampen om Metal Final4-pladserne.

De to hold mødes allerede

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-Esbjerg Haag og SønderjyskE nedkæmpede piraterne