Sønderjyderne forsvarede pladsen i toppen af tabellen og tog et stort skridt mod Metal Final4 med 4-3 over Aalborg

SønderjyskE-Aalborg Pirates 4-3 (1-1, 2-0, 1-2) 2295 tilskuere var troppet op til topopgøret i Metal Ligaen i Vojens fredag aften.

Et skadesplaget hjemmehold skulle forsøge at konsolidere førstepladsen mod en flok sultne Pirater, der skulle på pointrov efter nederlaget til Blue Fox tirsdag aften. Trods stort mandefald, gik SønderjyskE-holdet frisk til sagen mod et Aalborg-hold, der ligeledes var svækket af afbud fra Mikkel Højbjerg, Oskar Drugge og Ben Carroll.

Ganske vist tilfaldt kampens første chance de nordjyske gæster, men tættere på var Rasmus Lyø efter syv minutter, da han fra distancen havde passeret Georg Sørensen, men stolpen klarede for gæsterne. Spillet var ganske afvekslende.

Pirates havde flere gode momenter i offensiv zone, hvor blandt andre Patrick Bjørnstrand havde bud efter føringsmålet. Men hjemmeholdet slog godt fra sig og Villiam Haag var tæt på efter et længere pres fra værterne.

Et powerplay til udeholdet midtvejs i perioden kastede ingen scoring af sig.

Fornuftigt overtalsspil, men også en hårdt krigende sønderjysk boks. Et kvarter skulle der gå før måltavlen kom på arbejde. Daniel Kønig trykkede af fra distancen og svenske Villiam Haag styrede pucken uindtageligt ind bag Sørensen. Stemningen var høj i Frøs Arena og Charlie Combs havde 2-0-målet på staven få øjeblikke senere, men stærk redning af Georg Sørensen.

Med to minutter til pausen, måtte Daniel Kønig til afkøling. Publikum var stærkt utilfredse med afgørelsen, da man mente Julian Jakobsen overspillede situationen. Og utilfredsheden blev ikke mindre, da Charlie Combs var på vej til at drible pucken ud af zonen, men blev trippet og dommernes fløjte forblev tavs.

Aalborg Pirates kunne derfor fortsætte i fem mod fire og bare 17 sekunder før pausen, satte gæsterne udligningen ved Patrick Bjørkstrand. 1-1 efter tyve minutter og dommerkvartetten blev sendt til pause akkompagneret af en gedigen pibekoncert.

Anden periode bød på et tidligt power play til værterne. Julian Jakobsen røg en tur i skammekrogen og herfra kunne han se Villiam Haag sende SønderjyskE i front på ny. Et par minutter senere, var det atter hjemmeholdet, der var i overtal. Denne gang var Nikolaj Krag tæt på, men Sørensen var vågen på stregen.

Værterne buldrede på og knapt midtvejs i perioden, fik man endnu et power play. Spillet var lidt mere trægt denne gang, men pludselig lynede overtallet alligevel. Et par hurtige pasninger og inde foran mål, sendte William Boysen skiven ind bag George Sørensen.

Nordjyderne forsøgte at finde tilbage på sporet og det fik man bedre mulighed for, da Charlie Combs måtte en tur i straffeboksen. Sønderjydernes boks kæmpede bravt, men gæsterne var dog ganske nærgående et par gange, hvor Henriksen måtte klare skærene.

Hjemmeholdet virkede lidt trætte, som perioden skred frem, og med langt til udskiftningsbænken, blev man i et par omgange fanget i udeholdets kontramaskine.

Først slap Jeppe Jul Korsgaard alene afsted, men måtte se Nicolaj Henriksen vinde duellen. Ikke længe efter var det Martin Højbjerg, der skar ind foran Henriksen, men den store keeper vandt også den duel og var en mere end solid sidste skanse for de lyseblå. Derfor var det fortsat 3-1 til sønderjyderne efter fyrre intense minutter.

Det lignede en hurtig punktering af matchen, da Oliver Gatz tidligt i tredje periode var først over en løs puck og sendte hjemmeholdet i front med tre. Men gæsterne lagde sig ikke frivilligt og trætheden begyndte også langsomt at vise sig hos de skadesramte sønderjyder.

Thomas Spelling fik en gigantisk chance, men formidable Nicolaj Henriksen fik på forunderlig vis forhindret den tidligere SønderjyskE-spiller i at komme på tavlen.

Villiam Haag tog en udvisning i offensiv zone, og Pirates var skarpe i overtalsspillet. Tæt under mål sendte en umarkeret Martin Højbjerg pucken i kassen, og så var der kun to mål op med fjorten minutter igen. Det var ikke meget, man så til hjemmeholdet fremad isen i minutterne efter. Charlie Combs kom et skøjtetag for sent bag mål og indkasserede en udvisning midtvejs i perioden og atter var det trængselstider for SønderjyskE.

Trods ihærdig fight fra værterne, gled Julian Jakobsen fri og smækkede pucken på mål, hvor Henriksen ganske vist fik pareret, men Tobias Ladehoff sendte snarrådigt den sorte klat i kassen på returen. 4-3 med otte minutter tilbage. En sitren bredte sig blandt hjemmepublikummet, der ydede stor opbakning til de lokale helte i aften.

Et pusterum til både hjemmehold og tilskuere, da Kiril Kabanov tog sig en to minutters udvisning fem minutter før tid. SønderjyskE havde nu muligheden for at lukke og slukke, men Steffen Frank måtte se Georg Sørensen forpurre chancen.

Time Out Pirates, som trak Sørensen ud og satsede seks mod fem. Villiam Haag missede tomt mål med tredive sekunder på klokken, men da heller ikke nordjyderne satte flere scoringer, så kunne Haag & Co fejre tre point og en cementering af førstepladsen.

En tæt match, hvor SønderjyskE leverede en indædt fight og viste sig som en stærk enhed, da de nedkæmpede et Pirates-hold, der på nær i overtalsspillet ikke viste de takter, man har set i blandt andet flere af deres CHL-kampe. Hos hjemmeholdet var det som sagt en stærk holdindsats, der grundlagde sejren, men et par vigtige hjørnesten var Nicolaj Henriksen og den dobbelte målscorer Villiam Haag. Hos Pirates stak Patrick Bjørkstrand snuden frem som bedste spiller.

Endelig fik Rødovre sin første sejr i sæsonen Herning afgjorde stillingskrig på 19 gyldne sekunder