Brett Perlini blev matchvinder da han scorede til 2-1 inden Thomas Andersen øgede blot 19 sekunder senere. Kampen var ellers helt lige og uden de store chancer før Herning altså trak fra

Herning Blue Fox - Esbjerg Energy: 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

Rivalerne fra Herning og Esbjerg tørnede for første gang i sæsonen sammen, og det var med Herning iført de grønne trøjer i anledning af Veteran Match. Lukas Lundvald debuterede for værterne der dog måtte undvære Phil Marinaccio, Petter Hansson og Lukas Bang, mens gæsterne havde Sune Hjulmand og Simon Grønvaldt tilbage på isen.

Netop Lukas Lundvald havde en god chance for at sætte ikke blot kampens, men også hans egen, første kasse, men trafikken foran mål forhindrede den åbne skudmulighed i at veksle til scoring.

En meget lige første periode bød kun på sporadiske chancer i begge ender, og de to hold havde svært ved at bide sig fast i offensiv zone. Derfor startede aftenen relativt roligt ud for Mac Carruth og Mathias Seldrup.

Herning tegnede sig for de fleste afslutninger, men de store målchancer lod altså vente på sig. Morten Poulsen fik ellers to gode chancer for at bringe værterne i front, men afslutningerne savnede den sidste kvalitet.

Esbjerg var ikke meget i offensiv zone, men stod til gengæld fornuftigt i midtzonen. Edgars Kuldas noterede sig for den bedste afslutning fra gæsterne i første periode.

Med tre minutter tilbage kunne Herning stille op i powerplay efter en klodset tackling fra Jannic Christensen. Det fik midtjyderne ikke meget ud af selvom Esbjerg blev idømt endnu en udvisning inden pausen.

Kostbar fejl fra Jessen

Anden periode ændrede ikke meget på kampbilledet der stadig vekslede frem og tilbage, men altså uden at de offensive spillere fik spillet til at stemme.

Et eksempel på kampens hidtidige forløb fik man, da Mathias Bau ragede pucken til sig tæt på mål for derefter at passe pucken på tværs til en Esbjerg-back.

Derfor skulle det næsten komme fra en back. Og hvem andre end Kevin Tansey kunne med sin luskede afslutning fra blå linje prikke hul på bylden. Herning, fortjent nok, i front med 1-0.

Esbjerg havde stadig mere end svært ved at blive farlige, og Jason Jaspers savnede med garanti mere koncentration fra sit hold i offensiv zone. Alt for ofte fik Herning hurtigt ryddet egen zone og gæsterne måtte starte forfra.

Der skulle en fejl af de store til før gæsterne kom på tavlen. Jakob Jessen mistede et skær, og så var Grundtvig alene med Carruth. Køligt fandt han Kuldas på bagstolpen og så var udligningen en realitet.

Herning ødslede endu et powerplay væk inden hornet lød og publikum kunne altså se frem til en gyser-afslutning på kampen.

Marginalerne med Herning

Travis Brown var stødt med frem for gæsterne, og han var tæt på at kunne styre en puck i nettet kort inde i tredje periode. Herfra var det igen småt med chancer, men Esbjerg syntes at stille sig længere frem på isen og jagte sejren.

Det lå i kortene at det næste mål meget vel kunne blive afgørende for kampens resultat, men i jagten på Final 4-billetterne var en sejr også af enorm betydning for de to hold.

Jeff King fik en kæmpe chance da han fik masser af plads, og Travis Brown med en tilsvarende chance på returen. Godt spil af Mac Carruth i denne situation som dog også fik god opbakning fra sine backs.

Pekka Tirkkonen byttede Thomas Andersen med Lukas Lundvald som altså gled ind i kæden med Bau og Perlini. Det var dog Mads Christensen der med to fine forsøg var tættest på for hjemmeholdet.

Skæbnen var hård ved Esbjerg da der var spillet godt 11 minutter af tredje periode. Edgars Kuldas rev pucken rent på overliggeren og pucken sprang lige ud til en Herning-spiller. Herfra gik det stærkt og pucken endte til sidst hos Brett Perlini, der smækkede pucken i mål fra en spids vinkel.

Thomas Andersen gjorde det 19 sekunder senere til 3-1 da han på oplæg fra Miska Humaloja fik sendt pucken i mål. Marginalerne altså ikke med Esbjerg her, og vestjyderne havde faktisk været bedst i tredje periode.

Esbjerg tog deres time-out med 2:15 tilbage på klokken, og trak også Seldrup i målet. Det blev dog Lukas Lundvald der fik lov at lukke og slukke i tomt bur. Dermed fik Herning tre nye vigtige point i jagten på Final 4.

Haag og SønderjyskE nedkæmpede piraterne Fem flade til Frederikshavn i fynsk fredagsfest