Odense var bedst og skarpest i 60 minutter og vandt fuldt fortjent over gæsterne uden problemer

Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks 5-0 (2-0,1-0,2-0) I et vigtigt opgør om pladserne til Metal Final4 var det hjemmeholdet fra Odense Bulldogs, som udspillede gæsterne fra Frederikshavn White Hawks denne fredag aften.

Odense dominerede opgøret fra start til slut og vandt fortjent 5-0 over nordjyderne.

Bulldogs fik en drømmestart på kampen, da det fynske hjemmehold efter blot 46 sekunder bragte sig foran. Efter et par fikse driblinger på blå linje af Igor Merezhko, kunne Arturs Salija sende et hårdt skud af sted, som Tadeas Galansky kun kunne halvklare. Returen var Jesper Thörnberg først over og fra slottet hamrede han den op i det fjerneste målhjørne.

En kold spand vand i hovedet på kampens gæster, som dog rystede den skrækkelige start af sig, og fik arbejdet sig ind i kampen igen. Især Aleksi Halme var synlige for gæsterne efter 1-0-scoringen, og han var også tæt på at udligne efter fem minutters spil, da han lavede en giftig styring foran mål, men Steffanos Lekkas var på plads i det fynske mål.

De to hold har en del spillere med historik i begge klubber, og en af disse kom i fokus godt halvvejs inde i perioden. I et fynsk powerplay fik Sebastian Ehlers lagt en flot pasning ned bag mål til Kristian Jensen, som første gang lagde pucken på tværs til Radim Piroutek i slottet.

Herfra tøvede den tidligere Frederikshavn-spiller ikke, og gjorde det onde imod sin gamle klub med et skud, som Galansky aldrig nåede at se.

2-0 målet virkede til at sende Frederikshavn til tælling, og i resten af perioden var Odense altdominerende. Først havde Jesper Thörnberg en friløber, hvor Galansky lige præcis fik armen på afslutningen, og senere da hjemmeholdets førstekæde sværmede omkring målet. I flere omgange hoppede og dansede pucken på målstregen, men på en eller måde forblev den ude af gæsternes mål.

Mod periodens afslutning var Piroutek tæt på at blive double målscorer, da han modtog en flot droppasning fra tilbagevendte Oliver True. Piroutek afsluttede med det samme, men Galansky kom flot ud af sit mål og fik blokeret skuddet, og dermed endte første periode med en fortjent fynsk føring på 2-0.

Afgørelse kort før periodepause

Anden periode startede med et powerplay til Frederikshavn, men kynismen og effektiviteten manglede og i stedet var det hjemmeholdet som var tæt på at udbygge føringen. Efter en fejl på blå linje fik Kristian Jensen en friløber, men igen blev Tadeas Galansky den store i den direkte duel.

Udvisningerne til Odense fortsatte, hvilket gjorde at det flyende tempo som Odense havde lagt for dagen i første periode, blev sænket noget, og det blev generelt mere sparsommeligt med store chancer til begge hold.

Frederikshavn havde store problemer med at skabe chancer i deres mange powerplay, mens Odense brugte kræfterne i egne zone foran Steffanos Lekkas. Tættest på kom Alexander Bumagin, da han sendte et firsttimer afsted mod det nærmeste målhjørne, men Lekkas kom flot over og fik reddet med skulderen.

Derfor lignede det at perioden skulle slutte målløs, men med tre sekunder igen var det fynboerne som gjorde det til 3-0. Gunars Skvorcovs fik sendt en flot pasning afsted til Jesper Thörnberg, som hamrede pucken på stolpen. Returen kom han selv over, og med tre sekunder igen sendte han den ind foran til netop Skvorcovs, som i tomt mål kunne score til 3-0.

Et hårdt slag for de nordjyske gæster, som de trods pausen mellem anden og tredje periode aldrig kom sig over. Fem minutter inde i kampen blev for alvor lukket, da Mathias Mølgaard udnyttede en stor fejl fra Galansky bag mål. Imod sin gamle holdkammerat stjal Mølgaard pucken og kunne let køre pucken ind foran mål og sende den ind i det tomme mål til stillingen 4-0.

Det skulle blive værre for gæsterne, da Odenses finske forward Otto Nieminen gjorde det til 5-0 godt tre minutter senere. Endnu engang var det på en retur, hvor Odense var først på pucken og i flere omgange fik Nieminen pucken ind bag Galansky, som igen ikke så alt for heldig ud i situationen.

Med en fem-målsføring kunne Odense Bulldogs stille og roligt cruise sejren i land, og Frederikshavn kom aldrig rigtig op og true Stefanos Lekkas mål. Dermed kunne den amerikanske målmand sikre sig sit første shutout i Metalligaen og samtidig sende Odense op på tredjepladsen i ligaen.

Herning afgjorde stillingskrig på 19 gyldne sekunder OPTAKT: Herning Blue Fox-Esbjerg Energy