Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Esbjerg Energy og Herning Blue Fox i kamp i den første udgave af den "jyske klassiker" i denne sæson. Hjemmebane til midtjyderne mod et Esbjerg-mandskab, der kom i gang i weekenden og tankede den nødvendige selvtillid med to sejre og noget, der næsten lignede en forløsning, i hvert fald hjemme mod Odense. 

Men Herning leverede også en stor præstation med en 3-1-sejr i Aalborg, som aftvinger respekt hos Esbjerg-træner Jason Jaspers. 

- Vi møder et godt Herning-hold, som tirsdag imponerede med en 3-1 sejr over ”Pirates” i Aalborg. Herning er formstærke og har mange kvaliteter, så vi ved, at det bliver svært. Men vi har også præsteret på det seneste, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Vi har fået løftet vores niveau med sejre i de to seneste kampe, så der er bestemt muligheder, hvis vi fortsætter af de spor vi har lagt ud på det seneste og hvis vi fortsætter med at gøre de rigtige ting. Det har skaffet os sejre i de to seneste kampe, siger han. 

- Efter en periode hvor vi har været for ineffektive i vores afslutninger, fx mod Odense, hvor vi kun scorer to gange og ikke får lukket kampen, får vi øget vores effektivitet og formår at lukke kampen i Rødovre. Det betyder forhåbentligt, at vi vil være mindre forkrampede i afslutningerne i de kommende kampe, lyder det fra Jason Jaspers.

Hos Herning er der også optimisme hos træner Pekka Tirkkonen.

- Vi spillede 40 gode minutter oppe i Aalborg i tirsdags og det gav os to point, men nu venter en ny kamp. Esbjerg er et godt offensivt hold, og de kommer fra sejre i deres seneste kampe, så de kommer til Herning med selvtillid og tro på dem selv, siger han. 

Hold øje med: Esbjerg-træner Jason Jaspers bringer følgende i spil: - En spiller som Edgars Kulda har arbejdet hårdt fra sæsonstart, men har haft svært ved at score. Han fik scoret to mål i Rødovre, så det glæder mig. Tuomas Vartiainen, som er ny, fik også scoret og det samme gælder Oliver Kjær. Det er dejligt når arbejdet bærer frugt og tingene forløses. Hos Herning var Mathias Bau (2+1) og Brett Perlini (0+3) med i alle tre mål og målmand Mac Carruth stod en formidabel kamp i det nordjyske. 

Det forventer vi: En hård tæt fight, hvor Esbjerg kommer til at vise desperation i forhold til Metal Final4-deltagelsen, for vestjyderne kæmper stadig for at komme betragtning til en plads og står med det dårligste udgangspunkt af holdene under SønderjyskE. 

Skader/karantæner: Hernings hjemmeside skriver følgende: Tirsdag fik truppen nye udfordringer på den konto i form af en grim skade til Phillip Marinaccio, som var uheldig at få en puck i hovedet. Også Lukas Bang, Simo-Pekka Riikola og Petter Hansson måtte behandles for skader, mens Lukas Lundvald heller ikke var blevet kampklar til kampen mod Aalborg. Esbjerg var uden Søren Nielsen, Sune Hjulmand, Simon Grønvaldt og Mikkel Rask i kampen mod Rødovre. 

Historikken: Første match i denne sæson mellem de to 90'er-rivaler. I sidste sæson vandt Esbjerg den første kamp i overtid, inden Herning tog over med en enkelt sejr i overtid og derefter fire sejre i ordinær tid. Så Herning er "on the run".

Statistikken: Herning er tæt på to point i gennemsnit (6 kampe/11 point), mens Esbjerg står med et point i snit (7 kampe/7 point) og derfor har det største pres på sig i forhold til Metal Final4.


Fem flade til Frederikshavn i fynsk fredagsfest OPTAKT: SønderjyskE-Aalborg Pirates