Store forventninger og forfriskende udmelding fra Vestjylland

Der er stor glæde og masser af forventninger til Jason Jaspers, den nye cheftræner i Esbjerg Energy. Vestjyderne glæder sig over hans ankomst i organisationen, og formand Søren Mathiasen har formentlig også esser i ærmet til holdet i den kommende tid. For guldmedaljerne er målet, siger han ganske forfriskende i en pressemeddelelse fra Energy. 

- Vores nye træner har set holdet, og ved hvordan niveauet er. Jeg tænker, at vi med ansættelsen af Jason Jaspers har fundet en født cheftræner, som kan nå langt med sine lederegenskaber. Han er ny på trænerposten og ny i rollen som chef. Vi er overbeviste om, at Jason Jaspers er den rette til at føre arven videre. Med en toårig aftale giver vi den nye chef ro. Vi behøver ikke vinde den første kamp, men vi går selvfølgelig efter guldet allerede fra det første år, fastslår Søren Mathiasen.

Jaspers har været i Europa siden 2006 og har udelukkende spillet i Deutsche Eishockey Liga. 

- Jeg tror Esbjerg Energy, Metal Ligaen og Danmark er et godt sted for mig at starte en karriere som træner. Som træner er det vigtigt at hente erfaring, og det kan jeg gøre i Esbjerg. Efter mange år i Tyskland er den europæiske kultur på ingen måde fremmed for mig.

- Det er 14 år siden jeg i sommeren 2006 kom til Adler Mannheim og den tyske DEL liga. Omvendt er jeg født og opvokset i Canada, hvor jeg også har venner og familie. Og blod er jo som bekendt tykkere end vand, så jeg tager det bedste med fra begge steder, siger den nye Energy-coach.

Den 180 centimeter høje og nu tidligere center nåede 9 kampe i NHL for Phoenix Coyotes, men spillede samtidigt 334 kampe i AHL. I den bedste tyske række opnåede Jason Jaspers 692 kampe inklusive slutspil. 

- Det er lidt tidligt at fastlægge en spillestil. Truppen skal først endeligt på plads og jeg skal møde den. Men spillestilen bliver påvirket af spillermaterialet. En ung trup er ofte en hurtig trup, hvor en rutineret trup er lidt langsommere, men samtidig smartere.

- Mit udgangspunkt er dog, at jeg gerne vil aktivere truppens backs også i det offensive spil. Og så er det vigtigt for mig, at vi bygger spillet op på egne præmisser, frem for bare at indrette os efter modstanderne, slutter Jason Jaspers.


RETRO: Fra kulminen til international respekt JASON JASPERS ER KLAR: Ny cheftræner til Esbjerg Energy