Vestjyderne har Mark Pedersons afløser på plads

Det bliver den 39-årige Jason Jaspers, der skal føre arven fra Mark Pederson videre i Esbjerg Energy. 

Det skriver vestjyderne i en pressemeddelelse her til morgen. Jaspers har skrevet under på en toårig kontrakt, og Esbjerg bliver hans første station som træner. 

- Jason Jaspers er en rutineret herre, der spillede 13 år som aktiv i DEL. Han spillede i topklubberne og var topspiller her, så han ved helt sikkert meget om europæisk ishockey. Han har opsamlet en stor viden og han har et klart koncept. Jason Jaspers har altid haft en ledende rolle på de hold, som han har spillet kontinuerligt på. Vi har gennem længere tid haft ham i kikkerten, og han var på besøg i klubben i sidste sæson. Så vi føler os sikre på hvilke styrker han har, forklarer formand for Esbjerg Energy, Søren Mathiasen.

- Jeg har set Energy-organisationen og byen Esbjerg og har fået et godt indtryk af begge dele. Samtidigt har min agent et godt kendskab til både dansk ishockey og Esbjerg Energy, så det var på ingen måde et svært valg, siger Jason Jaspers. 

- Esbjerg Energy virker som et godt sted for mig, og med aftalen har jeg fået mit første job som træner. Det er vigtigt for mig at have mødt menneskene i og bag organisationen, og jeg fik samtidigt tid til en tur rundt i byen. Og Esbjerg er en rigtig dejlig by, der overraskede positivt.

Jason Jaspers er født i Thunder Bay tæt ved Lake Superior og nær grænsen til USA i den canadiske provins Ontario, men spillede som professionel i staterne, før turen gik til den tyske liga DEL. Her har Jaspers spillet siden 2006, inden han i sidste sæson afsluttede sin aktive karriere i Wolfsburg. Han har et enkelt mesterskab på sit cv, men har været assisterende kaptajn i både Nürnberg og Köln og kaptajn i Iserlohn. 

- Jason Jaspers er den kun anden cheftræner vi har ansat under Esbjerg Energy, så ansættelser af cheftrænere er noget vi sjældent gør. Også med ansættelsen af Jaspers har vi prioriteret lederegenskaber højt, samtidigt med, at vi forventer at kunne profitere af et mere end solidt kendskab til europæisk ishockey, pointerer Energy-formand Søren Mathiasen. 


Energy-formand: Ny træner skal føre os til guldmedaljer EUROPAS TOP 250: Et dansk hold sniger sig ind blandt de 150 bedste