Grundspilsvinderne fra Aalborg får kredit på den traditionsrige liste

Det er efterhånden en fin tradition at den franske hjemmeside Passionhockey.com bringer sin top 250 over europæiske klubhold. Sædvanen tro toppes listen af et hold fra KHL, nemlig CSKA Moskva, der var bedst i grundspillet i Europas største og vel nok stærkeste liga. Lige efter kommer svenske Luleå, mens AK Bars Kazan og SKA St. Petersborg indtager tredje- og fjerdepladsen. Kärpät Oulu fra Finland er femmer, mens Mads Christensen med München er nummer seks. Inde i top 10 er også i rækkefølge Frölunda, Färjestad, Barys Nur-Sultan og Dynamo Moskva. DEL-holdet Mannheim er nummer 11, mens danskerklubben Jokerit, der nåede i kvartfinalen i KHL, inden turneringen blev afbrudt, er nummer 12. 

Rangeringen er naturligvis lidt "handicappet" eftersom langt de fleste ligaer ikke fik gennemført slutspillet, men alligevel...

Hvordan står det så til med de danske hold fra Metal Ligaen?

Aalborg Pirates er bedst på plads nummer 150 og sniger sig dermed ind foran Continental Cup-vinderne fra SønderjyskE, der er nummer 168 på listen. Derefter kommer Herning Blue Fox som nummer 182, og de øvrige danske hold i top 250 rangeres således ind:

203. Rungsted
208. Frederikshavn
237. Esbjerg
241. Herlev 

Der er altså ikke blevet plads til Rødovre og Odense i denne omgang. 

Metal Ligaen rangeres under de bedste hold fra Norge, Hviderusland, Frankrig og Storbritannien og vi kan vel godt tillade os at lancere en lille protest på dansk ishockeys vegne, for Rungsted på plads 203 får vel ikke den helt rette kredit for at have slået de finske mestre HPK (nummer 41), mens SønderjyskE i Continental Cup slog Neman Grodno (118), Nottingham Panthers (133) og Amiens (152) i Continental Cup-finaleserien, der tilsyneladede vægtes lavt i forhold til de lokale ligaer. 

Havde man vægtet de europæiske sejre lidt højere, ville den danske liga og dermed også Aalborg nok være steget lidt i graderne. Men sådan er der jo så meget.

Se hele top 250-listen lige her: 


JASON JASPERS ER KLAR: Ny cheftræner til Esbjerg Energy OLIVER REUTER SKIFTER tilbage til Rødovre