Grayson Downing matchvinder for gæsterne, der udlignede til 3-3 i sæsonens serie mod Herning. Venter yderligere dueller i kvarten?

Herning Blue Fox - Esbjerg Energy: 2-3 (0-0, 2-2, 0-1) Var dette mon en forsmag på en kvartfinale denne fredag aften i Herning? Det ville i hvert fald være tilfældet ud fra holdenes nuværende placering i tabellen.

De to hold åbnede forsigtigt ud selvom Blue Fox har haft et klart overtag på gæsterne de seneste kampe.

Værterne forsøgte sig ellers med det høje pres fra start, men Esbjerg spillede sig fint ud af presset.

En veloplagt Kristoffer Astorp, der denne aften blev hyldet for 200 kampe i Blue Fox-trøjen, trak aftenens første udvisning.

Selvsamme Astorp stod også for Hernings bedste forsøg da han sendte pucken på trekantssammenføjningen.

Lasse Lassen var to gange på færde i Esbjerg-zonen, og han var ligledes tæt på at overliste Mathias Seldrup med et fladt skud.

Kristoffer Astorp havde kort tid efter igen bud efter krogen, men han var faktisk endnu tættere på at slå sin egen retur i nettet med baghånden. Det trak efterhånden op til en midtjysk kasse.

Esbjerg havde også deres, men Mark Pederson efterlyste med sikkerhed mere præcision fra sine spillere. Kun sjældent blev Simon Nielsen testet og han kunne være mest tilfreds med at se sit hold holde nullet.

Flotte mål og afbrændere

Markus Jensen er gået en smule i stå siden han ellers bombede løs tidligere på sæsonen. Herninggenseren kom frem til en stor chance kort inde i anden periode, men han kiksede sin afslutning.

Det gjorde Jan Dalecky til gengæld ikke. Tjekken fandt hullet mellem Esbjergs to backs, og med et hurtigt  træk over i baghånden lagde han flot pucken i mål. Dermed stod der 1-0 til Blue Fox.

Udligningen lod dog ikke vente længe på sig. Simon Nielsen gav en unødvendig retur lige ud i slottet og så var det ingen sag for Matthew Pistilli at sætte udligningen på tavlen.

Esbjerg fik et skud energi efter scoringen, og man hældte pucke mod Nielsen ved enhver lejlighed.

Midtvejs i perioden og Herning på ny i overtal. Og så opstod kampens detalje. Hurtige pasninger endte ved Joachim Linnet som tog den med med skøjten og resolut svirpede pucken op i målhjørnet.

Virkelig et flot mål og Herning igen i front. 2-1.

Energy-drengene forsøgte igen at slå tilbage med det samme, og man fik lagt et monstertryk på hjemmeholdet. Afslutningerne var dog upræcise og Herning klarede frisag.

I stedet var man tæt på at øge i den anden ende. Efter en serie af "russer" pasningerendte pucken ved Morten Poulsen der blev så overrasket at han ikke fik afsluttet.

Overrasket er også ordet der bedst beskriver sceancen kort før pausen. Simon Nielsen sendte pucken på bladet af David Madsen, og Niklas Andersen fik af uforklarlige årsager ikke sendt pucken i mål.

Herning formåede dog igen ikke at holde føringen. Trevor Cheek blev tilbudt et mindre ocean af plads lige midt i slottet, og så kunne canadieren sætte 2-2 målet på tavlen via stolpen.

Klassekasse afgjorde
Grayson Downing kickstartede tredje periode med et nærgående forsøg forbi stolpen. Også Matthew Pistilli var millimeter fra at styre et højt skud i nettet.

I det hele taget en glimrende start på perioden fra Energy.

Herning havde nu sværere ved at skabe noget inde foran Seldrup, men rævene  så ud til at finde sig selv igen som minutterne gik.

Stærkt arbejde af det finske fyrtårn, Jonne Virtanen, førte til kampens tredje powerplay.

De to foregående var også gået til hjemmeholdet som nettede på det ene.

Denne gang blev Herning holdt helt og aldeles fra fadet, og faktisk kunne Esbjerg notere sig for to skud på mål til trods.

Chancerne var nu nede på et minimum i begge ender, og man sad med den fornemmelse af slutspil som kun de tætte og fysiske kampe kan give.

Og så. David Madsen satte bladet på en perfekt pasning fra Andreas Pedersen, men Nielsen viste klassen i kassen. Der var derimod intet han kunne stille op på et noget nær perfekt skud fra Grayson Downing. 2-3 viste måltavlen og små tre minutter tilbage.

Time-out Herning med mindre end et minut tilbage og seks markspillere på isen. Esbjerg-spillerne blokerede det ene skud efter det andet og kunne jublende glæde sig over tre point.


Odense vandt i forlængelse, Rødovre er i slutspillet STREAM: U20-DM testes med det nye Spiideo